Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

0

Εντυπωσιασμένοι οι ποδηλάτες από την Ξάνθη
Κατενθουσιασμένοι από την εμπειρία έφυγαν την Κυριακή γνωστοί μας, ποδηλάτες από περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, που συμμετείχαν στους ποδηλατικούς αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, στην περιοχή της Σταυρούπολης.
Ήρθαν πρώτη φορά στην περιοχή, έχοντας ταξιδέψει σχεδόν σ’ολόκληρη την Ελλάδα με τα ποδήλατά τους, και εξεπλάγησαν από την φυσική ομορφιά της ορεινής περιοχής που δεν περίμεναν να βρουν. Εντυπωσιάστηκαν από την πλούσια βλάστηση και τους γραφικούς οικισμούς που πέρασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα τόσο πολύ, που φεύγοντας δήλωσαν ότι θα ξανάρθουν σίγουρα πολύ σύντομα για να περιηγηθούν και να απολαύσουν όλες τις ομορφιές του νομού μας με τις οικογένειές τους.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικές αυτές οι αθλητικές εκδηλώσεις και για την τουριστική προβολή του νομού μας, και μακάρι να γίνονται και περισσότερες…


Σε τρεις μήνες βγήκε η σύνταξη
Να κι ένα καλό νέο που αφορά τους νέους συνταξιούχους. Λοιπόν, προχθές συνάντησα συμπολίτη επαγγελματία ο οποίος περιχαρής μου είπε, ανάμεσα στα διάφορα νέα του, γιατί είχαμε καιρό να συναντηθούμε, πως είναι συνταξιούχος.
Του ευχήθηκα να είναι καλά και με χαρά και οικογενειακή ευτυχία να χαρεί την νέα περίοδο της ζωής του. Κι εκεί λοιπόν με ενημέρωσε πως έλαβε την σύνταξή του σε διάστημα τριών μηνών. Μάλιστα αυτό τον χαροποίησε ιδιαίτερα διότι είχε ακούσει για μεγάλες, πολύμηνες καθυστερήσεις.
Αφού χωρίσαμε, σκέφτηκα πως κάτι αρχίζει σιγά- σιγά ν’αλλάζει στο θέμα της σύντομης έκδοσης συντάξεων και δεν είναι μόνο λόγια.
Γ.Δ.


Το θέμα παίρνει διαστάσεις
Η υπόθεση της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Ξάνθης είναι γνωστό. Εξάλλου το έχουν επισημάνει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και παράλληλα ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.
Είναι γεγονός πως η προσφερόμενη δευτεροβάθμια υγεία στην Ξάνθη έχει σοβαρά προβλήματα που δεν μπορούν αλλά και δεν πρέπει να κρυφτούν.
Πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως σύντομα οι φορείς του νομού με επικεφαλής τους βουλευτές και τους δημάρχους, τον Μητροπολίτη και άλλους εκπροσώπους θα συναντηθούν στην Αθήνα για να το θέσουν υπ’όψιν των αρμοδίων και θα ζητήσουν να υπάρξουν άμεσες λύσεις.
-Εν αναμονή λοιπόν.
Γ.Δ.


Η «μητέρα των μαχών»
Η «μητέρα των μαχών» που είχε προαναγγείλει η αξιωματική αντιπολίτευση για το εργασιακό, φαίνεται πως είχε άδοξο τέλος. Χάθηκε αρχικά στους δρόμους, με τη συμμετοχή στην απεργία μόλις του 10% των ιδιωτικών υπαλλήλων, ενώ λίγο μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό απεργούντων στο δημόσιο. Είχαμε για άλλη μια φορά το ελληνικό παράδοξο να απεργεί το δημόσιο-με μπροστάρηδες τους γνωστούς συνδικαλιστές του- για τα δικαιώματα του ιδιωτικού τομέα.
Κυρίως όμως ηττήθηκε μέσα στη βουλή, διότι η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ανέδειξε πως τελικά δεν ήταν και τόσο ολετήρας το νομοσχέδιο, αφού υπερψηφίστηκαν 55 άρθρα του από όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ που παραδοσιακά είπε «όχι σε όλα».
Η «μητέρα όλων των μαχών» κατά του «εργασιακού μεσαίωνα», του «Αρμαγεδδώνα» και της «λαιμητόμου των εργαζομένων», έληξε τελικά με την υπερψήφιση των 2/3 των άρθρων του νομοσχεδίου. Μάλλον δικαίως έκανε λόγο  για «ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας» ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης…


Τα μασάλια Λύρατζη
Δημοτικό και το άλλο μας θέμα που αφορά σχόλιο της δήλωσης πριν λίγο καιρό σχετικά με την σύμπραξη των τριών καμπαλέρος Μελισσόπουλου, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη.
Στο σχόλιο εκείνο λοιπόν θέταμε ένα ερώτημα για το ποιος από τους τρεις θα είναι επικεφαλής. Σχολιάζαμε δε ότι ακριβώς αυτή η επιλογή του πρώτου είναι δύσκολη και πως με ποια κριτήρια θα γινόταν αυτή η επιλογή τελικά.
Δημοτικό το θέμα, αφορά τους τρεις μόνον, αλλά ενώ το θέμα είχε «παγώσει» το έβγαλε στην επιφάνεια ο Λύρατζης, μάλιστα προχωρώντας το.  Δήλωσε δηλαδή σε φιλικό έντυπο που ό,τι πεις το δημοσιεύει, πως επιθυμία του είναι να κατέβει αυτός ως αρχηγός της σύμπραξης!
Προσωπικά ερμηνεύω την όλη δήλωση και την κατατάσσω στα μασάλια του Λύρατζη.
Έτσι, σε δουλειά να βρισκόμαστε, ας ρίξω στον αέρα έναν πυροβολισμό να δω πως θ’αντιδράσουν οι άλλοι δύο.
Οι οποίοι μάλλον γέλασαν και σίγουρα εξέλαβαν τη δήλωση όχι μόνο πρόωρη αλλά στερούμενης και λογικής.
Γ.Δ.


Άλλος το δικαιούται
Συνεχίζω με αυτοδιοικητικό μια και βρισκόμαστε στον χώρο και ολοκληρώνω με το προηγούμενο θέμα. Πρώτα όμως θα πω πως το πότε και ποιες εξελίξεις θα γίνουν στις δημοτικές παρατάξεις, αυτό είναι θέμα δικό τους. Εμείς απλά τις παρακολουθούμε και τις σχολιάζουμε.
Όμως, επειδή έστω και ως σενάριο ετέθη από τον Λύρατζη, επικεφαλής, λέμε εμείς, δικαιωματικά θα έπρεπε να τεθεί ο Σάββας Μελισσόπουλος. Κι αυτό διότι αυτός εκπροσωπεί το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.
Αυτό βέβαια ο Λύρατζης το γνωρίζει αλλά έκανε παιγνίδι έτσι για να δημιουργήσει συζήτηση γύρω από το όνομά του.
Γ.Δ.


Στην πράξη θα μετρηθεί
Κλείνοντας το θέμα των τριών οφείλω να θυμίσω μια λεπτομέρεια που δεν πρέπει να ξεχνούν.
Το ποιος θα είναι ο επικεφαλής, όσο κι αν δηλώνουν πως δεν τους απασχολεί  και άλλες δικαιολογίες, είμαι βέβαιος πως γνωρίζουν πως είναι καταλυτικό για την επιτυχία του εγχειρήματος. Ένα εγχείρημα που σαφώς αντιλαμβάνονται πως θα κριθεί από το αποτέλεσμα και μόνον γι’αυτό και είναι δύσκολο.
Σήμερα οι τρεις δείχνουν μια ταύτιση ως προς τη θέση τους στο δημοτικό όργανο. Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό ως προς την ανάγκη κάποια στιγμή να υπάρξει κάποιος πρώτος έναντι των άλλων.
Τέλος πάντων, πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και είναι αβέβαιο εάν τελικά υλοποιηθεί διότι το θεωρητικό μέρος είναι διαφορετικό από την πράξη.
Γ.Δ.


Άνοιξε εσωτερικά μέτωπα
Μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος να αποφάσισε να κλείσει τα μέτωπα που ο ίδιος άνοιξε όταν αποκαλούσε τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν ο «μεγάλος εχθρός μας» και κουνούσε το δάκτυλο με την Συρία και τους  S 400 και φάνηκε διαλλακτικός με τις ΗΠΑ στην Σύνοδο του Νάτο αλλά άνοιξε εσωτερικά μέτωπα με την αντιπολίτευση αλλά και τον συνεργάτη του τον Μπαχτσελί να τον κατηγορούν για διγλωσσία και να στηλιτεύουν τη στάση του ιδιαίτερα στο θέμα της αναγνώρισης της Αρμενίας που όχι μόνο δεν ανέφερε στον Μπάιντεν όπως είχε διατυμπανίσει ότι θα κάνει αλλά είπε στις δηλώσεις του και «Δόξα τον Αλλάχ» που δεν τέθηκε στη συζήτηση!  Για τέτοια στροφή μιλάμε και είναι φυσικό να προκάλεσε σάλο στην Τουρκία.
Αντίθετα η αλλαγή τακτικής που αφορά στην χώρα μας δεν προκάλεσε κάτι ανάλογο προφανώς γιατί ήταν ένας διπλωματικός ελιγμός.
Μ.Ξ.


Διαδικασίες ΦΑΝ/ΤΣΕ… «έγραψε»
Φυλλοροεί η παράταξη Δημαρχόπουλου αφού μετά την ανεξαρτητοποίηση του Χασάνογλου  Φερντούν φεύγει και ο Στέφανος Ιγιαννίδης ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην Δημάρχου. Μάλιστα κατήγγειλε την αντιπολιτευτική του τακτική με τις συνεχείς αποχωρήσεις ως ένας από τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του. Προφανώς αυτό στοίχισε στον κύριο Δημαρχόπουλο που αντέδρασε με αντιπερισπασμό.  «Χτυπά» την δημοτική αρχή με ένα ευφάνταστο κείμενο (και ανορθόγραφο: Δάσκαλε που δίδασκες!) με τον τίτλο: «Ποιο (Πιο) γρήγορος κι απ’ τον άνεμο…». Καταγγέλλει «πάρτι» με απευθείας αναθέσεις και μεθοδευμένους πρόχειρους διαγωνισμούς» που βρήκε στην Διαύγεια όπως και στην ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού που όπως λέει ακόμη ένα «ΕΡΓΑΛΕΙΟ», με διαδικασίες «ΦΑΝ/ΤΣΕ»! (Προφανώς πολιτική αδεία, εννοεί fast track και το παραφράζει σε  «Φανουράκη /Τσέπελη»!
(Αχ γελάσαμε και φέτος!)
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …