Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πληθαίνουν οι κραυγές αγωνίας από τους επαγγελματίες του τουρισμού της Ξάνθης

Πληθαίνουν οι κραυγές αγωνίας από τους επαγγελματίες του τουρισμού της Ξάνθης

0

Δριμύ κατηγορώ από τον ιδιοκτήτη των καταλυμάτων 916 MOUNTAIN RESORT Κ. Τελμετίδη προς τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής

Την αγωνία και την αγανάκτησή του για το τουριστικό μέλλον της περιοχής και κατ’ επέκταση για την προοπτική της δικής του τουριστικής επιχείρησης εκφράζει ο ιδιοκτήτης των καταλυμάτων 916 MOUNTAIN RESORT, Κώστας Τελμετίδης, στην περιοχή της Παναγίας Καλαμούς.

Ο ίδιος σε παρέμβασή του σημειώνει ότι δεν υπάρχει δρόμος προς τα τουριστικά του καταλύματα, αφού δεν έχει συντηρηθεί ο υπάρχων τα τελευταία έξι χρόνια από το δασαρχείο, δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης και κινητής τηλεφωνίας, καθώς τον Νοέμβριο κόπηκαν οι κολώνες του δικτύου, ενώ δεν έχει προχωρήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης, που ενώ αρχικά είχε εγκριθεί και εκταμιεύτηκε το ποσό, τελικά έχει «παγώσει» λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν από αθλητικούς και φιλοπεριβαλλοντικούς συλλόγους της περιοχής.

Μάλιστα, ο κ. Τελμετίδης σημειώνει ότι πολλοί από τους επισκέπτες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους λόγω της κακής κατάστασης του δρόμου, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι εμφιλοχωρεί μία κόντρα με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, λόγω ακριβώς της τύχης του έργου της ασφαλτόστρωσης.

Ο ίδιος τοποθετείται με αφορμή το σχεδιαζόμενο έργο της ασφαλτόστρωσης των έξι χλμ για την Κοττάνη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σχεδόν ακατοίκητο χωριό και πράγματι εξυπηρετεί την πρόσβαση στην ταβέρνα του οικισμού, πράγμα που δεν μέμφεται αντιθέτως στηρίζει, προκειμένου να καταδείξει την ανάγκη ύπαρξης υποδομών για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Με βαθιά απογοήτευση, ο ίδιος αναρωτιέται ποιος νοιάζεται για την ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής και καταγγέλλει ότι καταλύματα με ποιότητα και υποδομές αδυνατούν να προσελκύσουν τους επισκέπτες λόγω σοβαρών κενών από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας και γι’ αυτό η περιοχή είναι καταδικασμένη να μην αξιοποιήσει την ιστορία, την ομορφιά και τον πολιτισμό της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…