Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πιπερόπιτα με μπεσαμέλ

Πιπερόπιτα με μπεσαμέλ

0
piperopita besamel

2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη

2 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη

2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι λουκάνικα γαλοπούλας ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο

½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φύλλα σφολιάτας

Για την μπεσαμέλ

3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια γάλα χαμηλό σε λιπαρά

2 αυγά

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 3 λεπτά μέχρι το αλεύρι να ροδίσει. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά για να μην σας σβολιάσει. Συνεχίζετε μέχρι το μίγμα να πήξει (αν πήξει πολύ ρίξτε ακόμα λίγο γάλα). Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα σας να κρυώσει. Μετά από 10 λεπτά ρίξτε και τα αυγά, ανακατεύοντας και πάλι. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, στη συνέχεια προσθέστε και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το μείγμα πιπεριές-κρεμμύδια μέσα στη μπεσαμέλ,  προσθέστε το τριμμένο τυρί, την φέτα, το καρότο και τα λουκανικάκια γαλοπούλας. Ανακατεύετε καλά και το μίγμα σας είναι έτοιμο.

Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνετε το 1ο φύλλο σφολιάτας. Κάντε με το πιρούνι σας μερικές τρύπες και βάζετε για περίπου 10 λεπτά το ταψί στο φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Μόλις πάρει λίγο χρώμα βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αδειάζετε το μίγμα που έχετε ετοιμάσει κι απλώνετε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κάντε και πάλι με ένα πιρούνι μερικές τρύπες στο φύλλο και βάλτε το ταψί στο φούρνο μέχρι να δείτε να ροδίζει το φύλλο της σφολιάτας (περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς).

 

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…