Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περήφανη η Ξάνθη για τη διάκριση της μαθήτριας Καπσά Μελής  

Περήφανη η Ξάνθη για τη διάκριση της μαθήτριας Καπσά Μελής  

0

Κέρδισε το πρώτο βραβείο στη διοργάνωση You Smile Awards στην κατηγορία «Τέχνη και Πολιτισμός»

 

Στον υπαίθριο χώρο του Ble Azure πλημμυρισμένο από ζεστά χαμόγελα και θερμά χειροκροτήματα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης απονεμήθηκαν για ακόμη μια χρονιά τα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, με κεντρικό μήνυμα: Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο! Η Ξάνθη, η Κομοτηνή και η Δράμα είχαν την τιμητική τους καθώς διακρίθηκε πλήθος μαθητών από τις συγκεκριμένες πόλεις.

Ειδικότερα η Καπσά Μελής, μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης ξεχώρισε ζωγραφίζοντας με τα μάτια της ψυχής της ακούγοντας την αγαπημένη της μουσική. Η ίδια έστειλε το δικό της πολύ ηχηρό μήνυμα μέσα από την ζωγραφιά της.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν για πέμπτη χρονιά τα καθιερωμένα πλέον Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Σκοπός της εκδήλωσης και φέτος, η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι συμμετοχές φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοΐού και του συνακόλουθου κλείσιματος των σχολείων, έφτασαν στις 6.220 από 122 σχολεία! Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά, στα 5 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 29.700 μαθητές από 550 σχολεία Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

 

Η διάκριση της ξανθιώτισσας μαθήτριας

Κατηγορία: Τέχνη & Πολιτισμός

Απονομή Βραβείου από την Ηθοποιό κα. Δανάη Παππά

Νικητής: 3ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

Η Κάπσα Μελής είναι μια 14χρονη μαθήτρια στο 3 ο Λύκειο Ξάνθης που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης. Αλλά αυτό δεν την κράτησε μακριά από την αγάπη της για τη ζωγραφική. Η Μελής ζωγραφίζει με τα μάτια της ψυχής, ακούγοντας την αγαπημένη της μουσική. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μελής συμμετέχει ενεργά στην έκθεση ζωγραφικής του σχολείου της στέλνοντας έτσι το δικό της μήνυμα για ζωή και δημιουργία!

Κατηγορία: Παιδιά που βοήθησαν Παιδιά/ Κοινωνία

Απονομή Βραβείου από τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…