Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρέμβαση Ζαγναφέρη: «Οι κοινωνίες προχωρούν από ατομικές σκέψεις και πρωτοβουλίες όχι από επιτροπές και συνέδρια»

Παρέμβαση Ζαγναφέρη: «Οι κοινωνίες προχωρούν από ατομικές σκέψεις και πρωτοβουλίες όχι από επιτροπές και συνέδρια»

0

«Από το 2010 μέχρι τώρα χορτάσαμε από συνέδρια και επιτροπές και από έργα μηδέν»

Ποια έργα έπρεπε να είχαν γίνει χθες

Τα διαχρονικά λάθη που έχουν διαπραχθεί σ’ ότι αφορά τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Ξάνθης και της περιφέρειας και που ευθύνονται για την υστέρηση σε έργα και υποδομές που έπρεπε να έχουν γίνει χθες για να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική, αναδεικνύει μέσα από την ανάρτησή του ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης με μια ιστορική αναδρομή που ξεκινά από το 2010.

Κ. Ζαγναφέρης : «ΣΥΝΕΔΡΙΑ..ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ»

«Όταν θέλεις να κάψεις ένα θέμα το αναθέτεις σε επιτροπή, για να το υποβιβάσεις το  γνωστοποιείς  διοργανώνοντας ημερίδα και το εξαφανίζεις με δέσμευση από αποφάσεις συνεδρίου.

Βρισκόμαστε στον Ιανουάριο του 2010.Η τότε Νομαρχία διοργανώνει συνέδριο σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Ξάνθης. Θέμα ο προγραμματισμός των έργων ανάπτυξης με ορίζοντα το 2020. «ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΩΣ ΤΟ 2020 «  είχε ονομαστεί. Τοποθετήσεις φορέων, επιμελητήριων, συλλογικοτήτων, τοπικών αρχόντων κλπ. Βαρύγδουπες αναλύσεις και προτάσεις εντυπωσιασμού χωρίς νόημα, κοστολόγηση και τεχνοκρατική αντίληψη.

Ιανουάριος 2012 εν μέσω κρίσης. Ο τότε Περιφερειάρχης προσπαθεί να δημιουργήσει « το καλάθι των τοπικών προϊόντων «,ένα είδος ΠΟΠ. Στο Περιφερειακό Συμβουλίου επί μήνες γίνεται η σφαγή των «αμνών». Δραμινοί και Έβρίτες φιλονικούν για την πατρότητα του τσίπουρου. Ξανθιώτες και Δραμινοί  για την πατάτα και πάει λέγοντας.

Νοέμβριος του 2017 η αριστερά είναι στην κυβέρνηση. Παρουσία του τότε πρωθυπουργού και σχεδόν όλου του υπουργικού συμβουλίου πραγματοποιείται στην Κομοτηνή το αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας ΑΜΘ. Εκεί μαθαίνουμε ότι η ανάπτυξη περνά μέσα από την « κοινωνική επιχειρηματικότητα» με αρκετούς συνέδρους να χειροκροτούν χωρίς να καταλαβαίνουν. Ακούγεται ό,τι « παλαβό « μπορείς να φανταστείς. Δήμαρχος του Βόρειου Έβρου επί μισάωρο ανέλυε πως έπρεπε να ανακαινιστεί διώροφο ( μουσουλμανικό) κτίριο, που θεωρείτο ..το μπαλκόνι των Βαλκανίων. Θαυμάσια ανάπτυξη.

Πέρσι η νέα κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες ανέθεσε σε επιτροπή τις νέες ρηξικέλευθες προτάσεις για την Θράκη.

Αν ανατρέξεις στα πρακτικά των παραπάνω εκδηλώσεων σε πιάνει μελαγχολία. Η υλοποίηση των προτάσεων είναι κοντά στο μηδέν. Πολλές  σου φαίνονται αστείες και κάποιες ούτε οι εισηγητές τις θυμούνται. Έχουν μείνει οι δεξιώσεις ,τα τραπεζώματα και οι δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Υ.Γ Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά, ειδικά στον εικοστό πρώτο αιώνα, από ατομικές σκέψεις και πρωτοβουλίες. Ο γράφων επανειλημμένα έχει προτείνει λύσεις ενημερώνοντας υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Δεν χρειάζεται συνέδριο για να καταλάβεις ότι η Εθνική οδός Ξάνθης, Ιάσμου ,Κομοτηνής η λύση της άρδευσης του κάμπου μέσω μικρών φραγμάτων, η επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών κλπ έπρεπε να είχαν γίνει χθες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης

Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τις μελέτες πυροπροστασίας 12 σχολικών μονάδων. Προωθείται η …