Στο 30,23% η εμβολιαστική κάλυψη του νομού με μία δόση. Μόλις το 20,13% του νομού είναι πλήρως εμβολιασμένοι
Αναρτήθηκε ο νέος επιδημιολογικός χάρτης για τον Covid-19 εντός του οποίου εμπεριέχονται τόσο επιδημιολογικά όσο και εμβολιαστικά δεδομένα.
Εστιάζοντας στα εμβολιαστικά δεδομένα παρατηρούμε πως ολόκληρη η Περιφέρεια ΑΜΘ συνεχίζει να βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης δηλαδή κινείται από 25-40% ενώ η Θάσος βρίσκεται στο τρίτο επίπεδο το οποίο κινείται από 40 -55%, και την φέρνει στην πρώτη θέση σε εμβολιαστική κάλυψη στην ΑΜΘ, αναλογικά με τον πληθυσμό της.
Συγκεκριμένα στην Π.Ε Έβρου η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση φτάνει το 35.63%, και η εβδομαδιαία τάση είναι σταθερή . Σε σταθερό επίπεδο παραμένουν Δράμα και Θάσος, ενώ πτωτική τάση έχουν Ξάνθη, Ροδόπη και Καβάλα.
Ειδικότερα στη Ροδόπη το 30,05% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που στην Ξάνθη ανέρχεται σε 30,23%. Οι πολίτες της Ξάνθης που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ανέρχονται σε 20,13%. Στις Π.Ε Καβάλας και Δράμας ο εμβολιασμός με τουλάχιστον μία δόση ανέρχεται σε 35,73% και 31,57%, αντίστοιχα. Τέλος η Θάσος η οποία βρίσκεται πρώτη σε εμβολιαστική κάλυψη σε όλη την ΑΜΘ, λόγω της γαλάζιας «Ελευθερίας», αγγίζει το 60,17%.
Παρατηρείται επομένως ότι Ξάνθη και Ροδόπη συνεχίζουν να παραμένουν στις χαμηλότερες θέσεις πανελλαδικά στην προσέλευση των πολιτών στους εμβολιασμούς, πράγμα που επεσήμανε πριν αρκετές ημέρες ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και φαίνεται ότι σαν τάση παραμένει.
Επιπλέον καμπάνια για την ενίσχυση των εμβολιασμών ζητά η Χ. Κεφαλίδου
Στο πλαίσιο αυτό, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ της Δράμας, δηλώνει πως η Πολιτεία θα πρέπει να συμβάλει ώστε να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμών στον τόπο διαμονής σε άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν δυνατότητα να μετακινηθούν καθώς και σε όσους βρίσκονται σε απομακρυσμένες, δύσβατες και ορεινές περιοχές του νομού.