Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης

0

Παρά τη συγκυρία των περιορισμών, διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε με ξεχωριστή δεξιότητα η περίφημη κωμωδία του Σαίξπηρ

Με μεγάλη επιτυχία και ξεχωριστή δεξιότητα η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, ερμήνευσε την περίφημη κωμωδία του Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο αμφιθεάτρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. Η παράσταση έλαβε χώρα στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Η θεατρική ομάδα, τη σχολική χρονιά 2020-2021, αποτελούνταν από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου: Ατανίδη Ιωάννη, Δαστερίδου Νικολέτα, Κοζλεκίδου Σοφία, Κράββαρη Ιωάννα, ΜπουρνατζήΜαριλία, Πάγγου Βασιλεία, Πεχλιβάνη Ευστράτιο, Συρόπουλο Ματθαίοκαι Χαλκίδου Ευγενία.

Περιγράφοντας την προετοιμασία και υλοποίηση του έργου η διευθύντρια Έλενα Τάτσιου σημείωσε: «Συντελεστές και υπεύθυνοι εργάστηκαν με υπέρμετρο ζήλο και ενθουσιασμό για την επιτυχία της παράστασης. Υπεύθυνη οργάνωσης και συντονισμού δράσεων “Erasmus+” του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης ήταν η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης κ. Τάτσιου Έλενα. Ενώ, συντονιστής του προγράμματος “Erasmus+” διατέλεσε ο καθηγητής κ. Συρόπουλος Απόστολος. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η παιδαγωγική ομάδα αποτελούμενη από τις καθηγήτριες κ. Αθανασιάδου Κυριακή, κ. Αλεξιάδου Ελευθερία, κ. Κλειτσιώτη Χρυσούλα και κ. Χαμπηλομάτη Παναγιώτα. Υπεύθυνη για τα κουστούμια ήταν η κ. Παπαδοπούλου Ελένη, ενώ την ευθύνη για τη σκηνοθεσία – και θεατρική αγωγή την είχα η κ. Γκρίκοβιτς Στέλλα. Υπεύθυνος διάχυσης δελτίου τύπου της θεατρικής μας παράστασης ο κ. Ζωγραφόπουλος Κωνσταντίνος.

Θα θέλαμε να αποδώσουμε εγκάρδιες ευχαριστίες στη Διεύθυνση του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης για τη ζεστή φιλοξενία και τη ευγενική παραχώρηση του σχολικού αμφιθεάτρου. Επίσης, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι συναίνεσαν στη συμμετοχή των παιδιών τους στις δραστηριότητες του εργαστηρίου της Θεατρικής Ομάδας όλη τη χρονιά, αλλά και στη καταληκτική θεατρική παράσταση.

Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας γιατί σε μια δύσκολη, λόγω της πανδημίας, περίοδο έφεραν σε πέρας – κάτω από αντίξοες συνθήκες – μια δύσκολη αποστολή με ζήλο, ενθουσιασμό και απέραντη αγάπη για το θέατρο και τον πολιτισμό. Τονίζουμε ότι οι σκηνές της παράστασής μας ήταν εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα.

Ευχή όλων μας η επόμενη παράσταση να πραγματοποιηθεί σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο που θα πάλλεται από ενθουσιασμό για τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης.

Καλό Καλοκαίρι και καλή συνέχεια στο επόμενο σκαλοπάτι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παιδιά μας!».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Κυριακή σημαίνουν Χριστούγεννα στην Ξάνθη

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ευχούπολης ανακοίνωσε το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθη…