Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Πρόεδρος του ΟΣΕ στον Σταθμό και στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ο Πρόεδρος του ΟΣΕ στον Σταθμό και στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

0

Κ. Πέτροβιτς: «Ανάγκη για περισσότερα δρομολόγια και αύξηση προσωπικού»

 

K.Χατζημιχαήλ: «εντατικοποίηση χρήσης του σιδηροδρόμου από τον λιμένα και υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης»

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ ,Σπύρος-Κλέαρχος Πατέρας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον Έβρο την Τρίτη 8 Ιουνίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του πληροφορήθηκε από τους τοπικούς φορείς  για τα προβλήματα που έχουν αναδυθεί.

 

Πέτροβιτς:«Στις μελέτες αναπαλαίωσης και αξιοποίησης των ιστορικών κτιρίων να συμπεριληφθούν και οι σταθμοί Πυθίου και Διδυμοτείχου»

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατέρας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δ.Πέτροβιτς, ο οποίους του εξέθεσε  ζητήματα και προτάσεις όσον αφορά τη λειτουργία του Σιδηροδρόμου Αλεξανδρούπολης .Δηλαδή, τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν τα δρομολόγια των επιβατικών συρμών στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου. Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μπορεί να επιτευχθεί μονάχα στην περίπτωση που προηγηθεί η έγκριση της πρότασης για ενίσχυση με προσωπικό. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης πρόβαλε την αξίωση προς τον Πρόεδρο να συμπεριληφθούν και οι σταθμοί Πυθίου και Διδυμοτείχου στις μελέτες αναπαλαίωσης και αξιοποίησης των ιστορικών κτιρίων.

 

Χατζημιχαήλ: «O σιδηρόδρομος αποτελεί για τον λιμένα τον σημαντικότερο και ισχυρότερο βραχίονα στην επίτευξη στρατηγικού βάθους σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη»

Ο κ.Πατέρας επισκέφτηκε και το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Εκεί,ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της ΟΛΑ Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ,Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου .Ο κ. Χατζημιχαήλ σημείωσε πως επίκειται το πρόγραμμα εντατικοποίησης της χρήσης του σιδηροδρόμου από τον λιμένα με απώτερο στόχο την υιοθέτηση ενός συστήματος που θα εξασφαλίζει την ηλεκτροκίνηση υποσχόμενο την αναβάθμιση του δικτύου Έβρου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …