Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Ο Μάγος του Οζ» κάνει «το ντεπούτο» του στο θερινό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 24/06

«Ο Μάγος του Οζ» κάνει «το ντεπούτο» του στο θερινό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 24/06

0

Η παράσταση αναδεικνύει τη σημασία της Φιλίας ,του Σπιτιού, της Οικογένειας

 

Από την Ξάνθη θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους η Ντορόθυ,το Λιοντάρι,ο Αχιρένιος και ο Ντενεκεδένιος, μαζί με την παρέα τους, πραγματοποιώντας την πανελλαδική τους πρεμιέρα στην πόλη μας. Ειδικότερα, την Πέμπτη 24 Ιουνίου ,7:45μμ θα λάβει χώρα μία παράσταση που θα παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Φρατζεσκάκη.Την μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιάννης Ζουγανέλης, ενώ οι χορογραφίες είναι σχεδιασμένες από τον Φώτη Μεταξόπουλο. Τονίζεται πως τα 25 κοστούμια που σχεδίασε η Σήλια Δεμίρη δίνουν ξεχωριστή μαγεία στην παράσταση, σε συνδυασμό με τα δύο σκηνικά που κατασκεύασε ο Στέλιος Κουτρούλης.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Θαυμαστός ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ είναι από τις πιο γνωστές παιδικές ιστορίες στο κόσμο, ένα μοντέρνο παραμύθι το οποίο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 διαφορετικές γλώσσες! Μία ομάδα ετερόκλητων ταξιδευτών, με επικεφαλής τη μικρή ΝΤΟΡΟΘΥ, τον ΑΧΥΡΕΝΙΟ, τον ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΟ, και το ΛΙΟΝΤΑΡΙ, αναζητά την αυτογνωσία και την πνευματική λύτρωση. Οι Ήρωες της παράστασης ταξιδεύουν στη χώρα του ΟΖ με στόχο να φτάσουν στην ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΗ ΣΜΑΡΑΓΔΟΥΠΟΛΗ,η οποία κατοικείται από τους ΠΟΛΥΦΑΓΑΚΙΔΕΣ. Οι ταξιδευτές μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, να συναντήσουν τον ΜΑΓΟ ΤΟΥ ΟΖ θα έρθουν αντιμέτωποι με αρκετά εμπόδια…ένα από αυτά και της ΚΑΚΙΑΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ, την οποία όμως θα ξεπεράσουν με την παρουσία της ΚΑΛΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ ΓΚΛΙΝΤΑ! Έτσι οι μικροί ταξιδευτές θα φτάσουν επιτέλους στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΟΖ, όπου εκεί…!

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν 9 επαγγελματίες ηθοποιοί:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗΣ (Μάγος του ΟΖ),ΜΑΚΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ (Λιοντάρι),Άννα Μάγκου (Ντόροθυ),Θεόδωρος Μανίκας (Ντενεκεδένιος),Αντώνης Βαρθαλίτης (Αχυρένιος),Δανάη Νεονάκη (Κακή Νεράιδα),Βύκι Πάνου (Κακιά Νεράιδα),Ιωάννα Παυλίδου (Υπηρέτρια),Κατερίνα Αναστασίου (Μηλιά)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…