Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεγάλο ερωτηματικό η αντιμετώπιση των κουνουπιών με τα «τερτίπια» του καιρού

Μεγάλο ερωτηματικό η αντιμετώπιση των κουνουπιών με τα «τερτίπια» του καιρού

0

Προβληματίζει η επικείμενη εκτίναξη της θερμοκρασίας. Πάνε στράφι οι ψεκασμοί με τόση βροχή

Δεν χρησιμοποιήθηκε ακόμη η αδειοδότηση εναέριας ακμαιοκτονίας, ενημερώνει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κ. Βενετίδης

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Υπερανθεκτικά πλέον έχουν γίνει τα κουνούπια στην Ξάνθη. Συνεχίζουν να δημιουργούν τα συνήθη προβλήματα με την παρουσία τους, ενώ παράλληλα ευνοούνται και από τον καιρό, με τις συχνές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο της θερμοκρασίας. Παρά τη συνέχιση του προγράμματος των επίγειων ψεκασμών, πλέον ειδικά αργά το απόγευμα, η παραμονή σε παραθαλάσσιους χώρους ή σε χώρους δίπλα στο ποτάμι, συμπεριλαμβάνει μεγάλη δόση ταλαιπωρίας. Οι θαρραλέοι που καταφέρνουν και παραμένουν εκεί, είναι καλά εξοπλισμένοι με κάθε είδους αντικουνουπικά.

O κ. Κώστας Βενετίδης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας ΑΜΘ, μιλώντας στο «Ε» τόνισε πως μεγάλο ερωτηματικό ως προς την εξέλιξη της εμφάνισης των κουνουπιών αποτελούν οι καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ενώ συνεχίζονται κανονικά οι ψεκασμοί των φρεατίων για τα κουνούπια, οι συνεχείς βροχές δεν βοηθούν καθόλου στην ομαλοποίηση της κατάστασης.

Επίσης ο κ. Βενετίδης επεσήμανε πως η μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες, προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς η ίδια αποτελεί έναν από τους δυσκολότερους παράγοντες στο πρόβλημα, αφού αναμένεται να εντείνει την κατάσταση. Ακόμα ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα η αδειοδότηση της αικμαιοκτονίας, και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μετά την αύξηση της θερμοκρασίας. Ως προς το πρόγραμμα της ακμαιοκτονίας, όπως ενημέρωσε, θα προηγηθούν περιοχές πιο ευαίσθητες στην εμφάνιση του Δυτικού Νείλου, όπως και άλλες περιοχές οι οποίες πρόκειται να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο θέμα με τα κουνούπια.

Παρόλα αυτά οι ψεκασμοί πρόκειται να συνεχιστούν κανονικά ολόκληρο το επόμενο διάστημα με σκοπό να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα το φαινόμενο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …