Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Mαλακά μπισκότα λεμονιού

Mαλακά μπισκότα λεμονιού

0

-½ κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

-1/4 της κούπας τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια (Σε θερμοκρασία δωματίου)

-1 κούπα ζάχαρη

-1 αυγό

-½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

-2 + 2/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (στα 2, 1 + 1/4 της κούπας)

-1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

-2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ

-1/4 της κουταλιάς του γλυκού αλάτι

-2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού

-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να έχετε ένα λείο κι ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε και την ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε το αυγό και χτυπάτε μέχρι να ενωθεί και τέλος την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μείγματος και ενσωματώνετε προσεκτικά το μισό αλεύρι, ανακατεύετε, μετά προσθέτετε την μαγειρική σόδα και το κορν φλάουρ, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο αλεύρι. Μην παραλείψετε μετά από κάθε προσθήκη να χτυπάτε καλά.

Σκεπάζετε την ζύμη σε μια πετσέτα και την καταψύχετε για 2-3 ώρες. Ύστερα, αφού αλείψετε ένα ρηχό ταψί με λιπαρή ουσία πλάθετε τα μπισκότα σας σε μπάλες τις οποίες τοποθετείτε στο ταψί σε απόσταση την μια από την άλλη. Ψήνετε για 8-10 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την δύναμη κάθε φούρνου αλλά και του πάχους τον μπισκότων σας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…