Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ξάνθη: Ξεπέρασαν τις 42.000 ευρώ τα πρόστιμα το τελευταίο 8ήμερο

Ξάνθη: Ξεπέρασαν τις 42.000 ευρώ τα πρόστιμα το τελευταίο 8ήμερο

0

Καταγράφηκαν πάνω από 143 παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων

 Πρόστιμο σε ψητοπωλείο της Ροδόπης για υπέρβαση ωραρίου και σε τρία άτομα στην Καβάλα για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα

Μαζί με τη χαλάρωση των μέτρων, ήρθε και η χαλάρωση της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας, καθώς καθημερινά παρατηρούνται περιπτώσεις παραβίασης είτε ως προς τη χρήση μάσκας και τήρησης αποστάσεων, είτε του περιορισμού μετακίνησης τη νύχτα.. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το τελευταίο οκταήμερο στην  πόλη μας έχουν καταγραφεί πάνω από 143 παραβάσεις ιδιωτών, στοιχείο το οποίο μπορεί να μεταφραστεί σε πάνω από 42.000 ευρώ σε πρόστιμα.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού για την εφαρμογή των μέτρων συνεχίζονται εντατικά από την πλευρά της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 218.045 έλεγχοι, από τους οποίους οι 100.117 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 780 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 20 συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • 454 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων 43 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • 210 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων 16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • 101 παραβάσεις και 20 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και συγκεκριμένα

  • Στην Π.Ε Ροδόπης επιβλήθηκε 5.000 ευρώ πρόστιμο σε παντοπωλείο – ψητοπωλείο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και για χρήση μουσικής ,και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.
  • Στην Π.Ε Καβάλας επιβλήθηκε 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…