Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κάνουν ουρά για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Εχίνου

Κάνουν ουρά για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Εχίνου

1

Αυξήθηκε θεαματικά η προσέλευση. 220 – 240 εμβόλια καθημερινά και 140 την Κυριακή.

«Καλή ανοσία», η νέα ευχή για τους εμβολιασμένους!

 Πρόβλημα με το ασθενοφόρο λόγω έλλειψης προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Εχίνου

Αξιοσημείωτη αύξηση παρουσιάζει η προσέλευση για εμβολιασμό στα Εμβολιαστικά κέντρα του νομού μας και ιδιαίτερα στο Κέντρο Υγείας Εχίνου που παρουσίαζε αρχικά μεγάλη υστέρηση ως προς αυτό. Και μπορεί στο χάρτη με τα στοιχεία  του εμβολιασμού η εμβολιακή κάλυψη στο νομό μας να είναι σε χαμηλά ποσοστά έναντι του μέσου όρου (17,06 % πλήρως εμβολιασμένοι – 28,66% α’ δόση έναντι 39,04 και 23,89% στην επικράτεια) ωστόσο είναι ορατά τα σημάδια βελτίωσης του κλίματος. Να σημειώσουμε ότι την περιφέρειά μας ουραγός σε εμβολιαστική κάλυψη είναι η Ροδόπη με δείκτες 28,35 α’ δόση και 16,41 πλήρως εμβολιασμένοι καθώς όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες είναι πάνω από 30% και κοντά στο 20% για την α’ δόση.

Αυξήθηκε θεαματικά η προσέλευση στο Κέντρο Υγείας Εχίνου 

Δευτέρα 14 Ιουνίου,  ώρα 8.10 στο Κέντρο Υγείας Εχίνου και μια ουρά τουλάχιστον 10 ατόμων έξω από την είσοδο. Νέοι και ηλικιωμένοι  κατά συντριπτική πλειοψηφία από τα γύρω χωριά αλλά και κάποιοι από Ξάνθη, περιμένουν υπομονετικά να έρθει η ώρα του ραντεβού τους, να τους φωνάξει ο υπάλληλος και αφού τους θερμομετρήσει να τους παραπέμψει για την διαδικασία του εμβολιασμού όπως προβλέπεται στο ιατρείο παρουσία γιατρού και νοσηλευτή. Όπως μας ανέφεραν από το προσωπικό η προσέλευση έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες μέρες και το 70% των ατόμων που προσέρχονται είναι από τα χωριά του δήμου Μύκης.

«Καλή ανοσία» , η νέα ευχή

«Έκανα  την α’ δόση και τώρα ήρθα για την δεύτερη. Χαίρομαι γιατί τελειώνω», μας λέει μια κυρία που περιμένει να την καλέσουν. Ο σύζυγος της έκανε μόλις την β΄ δόση και όλοι γύρω του ευχήθηκαν «Καλή ανοσία». Είναι η νέα ευχή!

220 – 240 εμβόλια καθημερινά και 140 την Κυριακή

«Ο κόσμος εδώ στην αρχή ήταν διστακτικός όμως τώρα βλέπουμε μια αξιοσημείωτη αύξηση στην προσέλευση. Ιδιαίτερα οι νέοι αδημονούν γιατί θέλουν να εμβολιαστούν για να φύγουν στο εξωτερικό»

Αυτό μας επιβεβαιώνει και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Εχίνου κ. Δημήτρης Πετρίδης: «Χθες Κυριακή και κάναμε 140 εμβόλια. Καθημερινά εμβολιάζουμε στα 220 – 240 άτομα. Ο κόσμος εδώ στην αρχή ήταν διστακτικός όμως τώρα βλέπουμε μια αξιοσημείωτη αύξηση στην προσέλευση.  Ιδιαίτερα οι νέοι αδημονούν γιατί θέλουν να εμβολιαστούν για να φύγουν στο εξωτερικό. Είναι επίσης πολύ θετικό ότι και πολλοί μεσήλικες και ηλικιωμένοι έχουν πειστεί ότι με το εμβόλιο θα προστατευτούν. Μέχρι στιγμής δεν μας αναφέρθηκε καμιά παρενέργεια από το εμβόλιο. Στον Κέντρο Υγεία Εχίνου κάνουμε μόνο εμβόλιο της Pfizer», επισημαίνει ο κ. Πετρίδης.

Πρόβλημα με το ασθενοφόρο λόγω έλλειψης προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Εχίνου

Όλα δουλεύουν υποδειγματικά σε σχέση με τον εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Εχίνου που είναι στελεχωμένο με 13 γιατρούς και 10 νοσηλευτές/τριες. Το χρόνιο πρόβλημα είναι το ασθενοφόρο που υπάρχει μεν αλλά δεν καλύπτει όλες τις βάρδιες γιατί έχει μόνο 2 οδηγούς. Ένα πρόβλημα που έχει και το νοσοκομείο Ξάνθης και αναδείξαμε πρόσφατα με ρεπορτάζ μας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Γυμνάσιο και Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης ταξιδεύει στην Αθήνα με το «School Buddy»

Ο τελικός του 19ου πανελλαδικού μαθητικού διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» …