Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καλοί τόνοι από Δένδια-Τσαβούσογλου και συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Καλοί τόνοι από Δένδια-Τσαβούσογλου και συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

0

Συμφωνήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου

 Επισταμένες συζητήσεις για τον τουρισμό και τη διευκόλυνση μετακίνησης των επισκεπτών

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου «έκλεισε» η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

«Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου» ανέφερε ο κ. Δένδιας, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του.

«Συμφωνήσαμε έναν περιορισμένο κατάλογο προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας και αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών Covid-19 ώστε οι πολίτες να μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες μας. Και αυτό θα βοηθήσει τις τουριστικές μας βιομηχανίες», ενημέρωσε επίσης o Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί για την κατάκτηση της Euroleague από την Anadolu Efes.

«Αποφασίσαμε αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών με διαφορετικής προέλευσης εμβόλια, έχουμε ήδη υπογράψει με άλλες χώρες με Ρουμανία, Σερβία κλπ. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό», ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, πληροφορώντας ότι θα πραγματοποιηθεί 4η διάσκεψη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Όπως είπε: «εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους και συμφωνήσαμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η θετική συνεργασία. Ευχαριστώ Νίκο Δένδια θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε εκ νέου, σε διάφορα φόρουμ. Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σε ξαναδώ».

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε τον κ. Τσαβούσογλου με εναγκαλισμό.

Το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με το πέρας της συνάντησης σημείωσε ότι η αναζωογόνηση του (ελληνοτουρκικού) διαλόγου είναι ένα θετικό βήμα, καθώς και ότι η ενδυνάμωση των σχέσεων είναι σημαντική για την επίλυση των διαφορών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…