Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Γύρισαν την πλάτη» στα Πειραματικά οι δάσκαλοι που δίδασκαν

«Γύρισαν την πλάτη» στα Πειραματικά οι δάσκαλοι που δίδασκαν

0

Αποχώρησαν σχεδόν όλοι και τοποθετήθηκαν σε οργανικές θέσεις σε άλλα σχολεία της επιλογής τους

 

Οι αντιδράσεις δεν έπεισαν τους γονείς. Διπλασιάστηκαν οι εγγραφές στο 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο. Μεγάλο ενδιαφέρον για εγγραφές και στο 17ο Πειραματικό Δημοτικό. Καμιά αποχώρηση παιδιών

 

 

Ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις αντιδράσεις για την μετατροπή του 13ου Νηπιαγωγείου και του 17ου Δημοτικού Σχολείου σε Πειραματικά είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που ανέμεναν όσοι τις οργάνωσαν και τις μεθόδευσαν. Όχι μόνο δεν έμειναν στα αζήτητα οι θέσεις που άνοιξαν για νέες εγγραφές αλλά αντίθετα διπλασιάστηκαν στο Νηπιαγωγείο και αυξημένο παρουσιάζεται  το ενδιαφέρον και για το Δημοτικό. Επιπρόσθετα κανένα πρόβλημα δεν προέκυψε με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

Διπλασιάστηκαν οι εγγραφές στο 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο

Η καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές στο 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο ήταν στις 17 Ιουνίου και όπως αναφέρει η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα Εύη Στυλιανίδου οι εγγραφές που έγιναν αυτή την περίοδο ηλεκτρονικά μόνο είναι σε διπλάσιο αριθμό απ’  αυτές του Μαρτίου που γίνονται για όλα τα σχολεία. Αυτό είναι ενδεικτικό στοιχείο ότι οι γονείς θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο και ότι δεν είχαν αποτρεπτικό χαρακτήρα οι όποιες αντιδράσεις.  Όπως σημείωσε η κα Στυλιανίδου έχουν προστεθεί δύο νέες αίθουσες στο Νηπιαγωγείο ενώ υπάρχει δυνατότητα και για νέες εγγραφές καθώς θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο. Συνολικά οι θέσεις είναι 50.

Μεγάλο ενδιαφέρον για εγγραφές και στο 17ο Πειραματικό Δημοτικό – Καμιά αποχώρηση παιδιών

Την Τετάρτη στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στις τάξεις του 17ου Πειραματικού σχολείου Ξάνθης. Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται για εγγραφές σ’ όλες  τις τάξεις του σχολείου από άλλα σχολεία ενώ είναι σημαντικό ότι κανένα παιδί δεν ζήτησε να φύγει από το σχολείο. Όπως μας ενημερώνει η κα Στυλιανίδου ζήτησε από τους γονείς να της υποβάλλουν με υπεύθυνη δήλωσή τους αν θέλουν ή όχι τα παιδιά τους να συνεχίσουν την φοίτησή τους στο σχολείο ή όχι και δεν υπήρξε καμιά αποχώρηση.

 

Αποχώρηση όμως όλων σχεδόν των εκπαιδευτικών

Και μπορεί οι γονείς να συναίνεσαν να συνεχίσουν τα παιδιά τους την φοίτηση στο Πειραματικό όχι όμως και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που όλοι πλην ενός ζήτησαν οικειοθελή αποχώρηση,  αποδεικνύοντας έτσι ότι η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου και η επιχειρηματολογία της ήταν οι βασικοί λόγοι της αντίδρασης.

Καμιά οργανική θέση χαμένη και σε σχολεία της επιλογής τους

Να υπενθυμίσουμε ότι στην επιχειρηματολογία τους οι εκπαιδευτικοί μέσω των ανακοινώσεων του Διδασκαλικού Συλλόγου, εξέφραζαν τους φόβους ότι η μετατροπή των σχολείων σε Πειραματικά θα οδηγήσει σε απώλεια οργανικών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού κάτι που ωστόσο δεν επαληθεύτηκε. Σύμφωνα με την κα Στυλιανίδου όλοι οι εκπαιδευτικοί  που ζήτησαν να αποχωρήσουν έχουν κατοχυρώσει οργανική θέση και τοποθετούνται σε σχολείο της πρώτης τους επιλογής και πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σ’ ότι αφορά την στελέχωση του σχολείου η προκήρυξη νέων θέσεων θα γίνει τον Αύγουστο από την διεπιστημονική επιτροπή του υπουργείου. «Φροντίζουμε για το καλύτερο των παιδιών μας με κάθε  τρόπο», δηλώνει εμφατικά η κα Στυλιανίδου.

Υπενθυμίζουμε ότι το γεγονός πως στην Ξάνθη θα λειτουργήσουν δύο Πειραματικά ενώ δεν προκρίθηκε  Πειραματικό για την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή παρότι ζητήθηκε από τις εκεί Διευθύνσεις,  αποτέλεσε θέμα κριτικής με ανταγωνιστική διάθεση από την εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες και την ίδια στιγμή μάλιστα που στην Ξάνθη είχαμε τις αντιδράσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…