Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιορτές αγάπης για τους τετράποδους «συμπολίτες» μας από τους Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης

Γιορτές αγάπης για τους τετράποδους «συμπολίτες» μας από τους Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης

0

Υιοθετήθηκαν γατάκια και ένα κουταβάκι στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, στις Γιορτές Υιοθεσίας του καλοκαιριού

Λειτούργησε bazaar με χειροποίητα βραχιολάκια, προκειμένου να υποστηριχτεί το έργο του Συλλόγου

Γιορτή υιοθεσίας πραγματοποίησαν τα μέλη του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Ζωοφιλικού Συλλόγου ,Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης ,τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, 26 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Έστησαν τον πάγκο τους σε ένα σκιερό μέρος της πλατείας και προσείλκυσαν πληθώρα ανθρώπων. Αξιοσημείωτο είναι πως την ίδια ώρα έλαβε χώρα και bazaar χειροποίητων βραχιολιών. Συνεπώς ,τα κίνητρα ήταν πολλά ,με αποτέλεσμα να τραβήξουν το ενδιαφέρον και την περιέργεια μικρών και μεγάλων. Τελικά, μέσα από τη δράση του Σαββάτου υιοθετήθηκαν μερικά γατάκια και ένα κουταβάκι.

Τα μέλη του Συλλόγου μίλησαν στο «Ε» και ανέφεραν τα εξής: «Τον μήνα Ιούνιο υλοποιήθηκαν συνολικά τρείς γιορτές υιοθεσίας, ενώ προγραμματίζεται και άλλη μία στις αρχές Ιουλίου». Στη συνέχεια, τόνισαν: «Συνήθως στις γιορτές υιοθεσίας προσέρχονται οικογένειες με τα παιδία τους και δη νεαρά ζευγάρια με παιδιά». Έπειτα, υπογράμμισαν πως τον μήνα Ιούνιο υιοθετήθηκαν τρία κουταβάκια και έξι έως εφτά γατάκια. «Μεγάλη προτίμηση στα γατάκια εκδηλώνουν οι φοιτήτριες. Έκπληξη, ωστόσο προκαλεί η απουσία μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων-ηλικιωμένων σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις», τόνισαν.

Καταληκτικά, ιδιαίτερη μνεία έκαναν τα μέλη του Συλλόγου στις στειρώσεις: «Πρόκειται για ένα ‘’non-stop’’πρόγραμμα στειρώσεων. Από τον Μάιο του 2020 έως και σήμερα έχουν γίνει γύρω στις 1200 στειρώσεις σε γατιά και σκυλιά».

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο…

Από το 2015 ως φιλοζωική ομάδα οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης ξεκίνησαν την φιλοζωική τους δράση.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 έγιναν επίσημα φιλοζωικός σύλλογος, ενώ το 2017 με τροποποίηση του καταστατικού ο σύλλογος μετονομάστηκε σε: Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Ζωοφιλικό σύλλογο Ξάνθης.

Το 2017 ο σύλλογος έγινε μέλος της ομάδας φιλοζωικών ενημερώσεων σχολείων οργανισμών και ιδρυμάτων όπου με εκπαιδευμένα μέλη παρουσίασε το εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα (Ζω. Ε. Σ) σε μαθητές σχολείων και ιδρυμάτων της Ξάνθης.

Τον Νοέμβριο του 2016, το περιοδικό LIFO, στα πλαίσια αφιερώματος του στα αδέσποτα, κατέταξε τους Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης μέσα στις δέκα(10)φιλοζωικές τις εκτός Αθηνών με τις σπουδαιότερες δράσεις.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…