Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Φτου και Βγαίνω»…από την πανδημία: Καλλιτεχνική έκθεση από το Σωματείο ΑΜΕΑ Π.Ε Ξάνθης

«Φτου και Βγαίνω»…από την πανδημία: Καλλιτεχνική έκθεση από το Σωματείο ΑΜΕΑ Π.Ε Ξάνθης

0

«Όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι» ήταν το μήνυμα της δράσης

Παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες των μαθητών των ειδικών σχολείων του νομού

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η έκθεση με έργα ζωγραφικής και άλλες κατασκευές, από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε Ξάνθης, με τίτλο «Φτού και Βγαίνω». Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Η έκθεση έλαβε χώρα στο ανοιχτό θέατρο της κεντρικής πλατείας το Σάββατο.

Η Πρόεδρος του Σωματείου, κυρία Δημητρούλα Κοτσάκη, με αφορμή την έκθεση σημείωσε πως η ονομασία «Φτου και Βγαίνω», είχε συμβολική σημασία, καθώς δήλωνε τη έξοδο κατά κάποιο τρόπο από τον εγκλεισμό της πανδημίας. Μετά από πολύ καιρό λοιπόν αυτά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ‘δραπετεύσουν’ από τη ρουτίνα τους, εκφράζοντας έτσι τη δημιουργικότητα τους.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός πως καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, κανένα ειδικό σχολείο δεν έμεινε κλειστό, και έτσι τα παιδιά μαζί με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους κατάφεραν να δημιουργήσουν έργα τέχνης, με δεξιοτεχνία, μεράκι και φαντασία.

Η κυρία Κοτσάκη τόνισε πως το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», ένα μήνυμα δηλαδή κατά των αποκλεισμών και του φόβου για το διαφορετικό. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα αποτυπώνεται η δημιουργικότητα των μαθητών αλλά και η αισιοδοξία που οι ίδιοι αποπνέουν, μέσα σε μία ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία.

Το σωματείο μετά από αυτήν την επιτυχημένη δράση πρόκειται να διοργανώσει και κάποια άλλη ανάλογη, κατά τη διάρκεια των γιορτών της παλιάς πόλης.

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…