Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μουσταρδόμελο

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μουσταρδόμελο

0

-4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο

-2 κουταλιές ελαιόλαδο, μία + μία

-2 κουταλιές της σούπας μέλι

-1 κτσ μουστάρδα ντιζόν

-1 κτσ κίτρινη απαλή μουστάρδα

-1/2 κτσ λευκό ξύδι

-1/8 κτσ πάπρικα

-4 κλωναράκια δεντρολίβανο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C. Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ζεστάνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και μαγειρέψτε τα για 2 λεπτά την κάθε μεριά στο τηγάνι.

Εντωμεταξύ, προετοιμάστε την σάλτσα μουσταρδόμελο. Αναμειγνύετε την άλλη κουταλιά ελαιόλαδο με το μέλι, τις μουστάρδες, το ξύδι και την πάπρικα σε ένα μικρό μπολ ανακατεύοντας. Όταν πάρει την υφή σάλτσας τότε σταματάμε το ανακάτεμα. Μεταφέρουμε τα στήθη κοτόπουλο από το τηγάνι στο ταψί. Ρίχνουμε το μουσταρδόμελο πάνω από τα φιλέτα.

Αφήνουμε τα κλωναράκια από δεντρολίβανο ανάμεσα από τα φιλέτα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο με το μουσταρδόμελο από τον φούρνο και σερβίρουμε μετά από 5 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ριζότο µε µανιτάρια και κρέμα γάλακτος

    -1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο -300 γραμμ. ρύζι arborio -1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο -2 σκελίδες σκόρδο …
  • Βερικοκόπιτα

    12 βερίκοκα (αφαιρούμε τα κουκούτσια) 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γλ. κοφτά μπέι…
  • Κους κους με λαχανικά

    500 γρ. κους κους 1 κύβο βοδινού 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο λίγο σέλινο ψιλο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ριζότο µε µανιτάρια και κρέμα γάλακτος

-1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο -300 γραμμ. ρύζι arborio -1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο -2 σκελίδες σκόρδο …