Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Έρχεται ένα καλοκαίρι… μυστηρίων

Έρχεται ένα καλοκαίρι… μυστηρίων

0

Ανάσα στους επαγγελματίες εκδηλώσεων και τελετών δίνει η χαλάρωση των μέτρων

Επιχειρηματίες βαφτιστικών ειδών, νυφικών και ανθοπωλείων της Ξάνθης, μιλούν στο «Ε» για τις βαφτίσεις και τους γάμους που σχεδιάζονται τους επόμενους μήνες, ώστε να… καλύψουν τον προηγούμενο χρόνο

Δώρα Βαϊντερλή

Ευχάριστα τα νέα από την τοπική αγορά της Ξάνθης σχετικά με τη διοργάνωση γάμων και βαφτίσεων μέσα στο καλοκαίρι του 2021. Αισιοδοξία εκπέμπουν οι διοργανωτές εκδηλώσεων και event στην πόλη μας για τη δυνατότητα διοργάνωσης πλέον τελετών με προσκεκλημένους μετά από το πάγωμα της οικονομίας μέσα στην πανδημία. Μετά από επιτόπια έρευνα του «Ε» στα καταστήματα της Ξάνθης, η ελπίδα και η προσδοκία για μία άνθιση της οικονομίας μέσα στο καλοκαίρι είναι πλέον εμφανής από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής.

 

Οι γονείς επιθυμούν να διοργανώσουν το καλύτερο για τη βάφτιση του παιδιού τους

Η Ευδοκία Σοφούδη, από το κατάστημα Τσομακίδη, μετέφερε την ελπιδοφόρα νότα της, λέγοντας πως πλέον η κατάσταση με τις βαφτίσεις, έχει αρχίσει να εξομαλύνεται καθώς ο κόσμος σπεύδει στο κατάστημα για να διοργανώσει τα απαραίτητα για το μυστήριο. Συγκεκριμένα η ίδια δήλωσε πως εξυπηρετούν σαν κατάστημα αρκετές βαφτίσεις, ωστόσο οι ηλικίες των παιδιών που θα βαφτιστούν ποικίλουν καθώς, πολλά παιδάκια μεγάλωσαν λίγο παραπάνω, περιμένοντας να βελτιωθεί η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα η κυρία Σοφούδη ανέφερε πως πολλά παιδιά βαφτίζονται πολύ μικρά έτσι ώστε η βάφτιση να μην συμπέσει με το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ άλλοι γονείς βαφτίζουν τα παιδιά τους μεγαλύτερα και άνω του έτους, εξαιτίας του γεγονότος πως πέρυσι δεν ήταν εφικτό να διοργανωθεί το μυστήριο και να συμμετέχουν όλα τα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας. Κλείνοντας δήλωσε πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, ο κάθε γονιός προσπαθεί να αγοράσει το καλύτερο για το παιδί του.

Το καλοκαίρι του 2021 πρόκειται να φέρει όσα τους στέρησε η πανδημία

Αντίστοιχη εικόνα μας μετέφεραν και υπεύθυνες του καταστήματος « Ενθύμιο Χαραλαμπίδης» στην Ξάνθη. Η κυρίες Δήμητρα και Γιάννα δήλωσαν πως η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται λέγοντας πως το καλοκαίρι του 2021 δείχνει πως έχει ξεκινήσει να καλύπτει ό,τι στέρησε η περασμένη χρονιά. Παράλληλα τόνισαν ότι παραμένουν αισιόδοξες για το καλοκαίρι που θα ακολουθήσει, εφόσον ο κόσμος ξεκίνησε να διοργανώνει τις βαφτίσεις είτε πριν τα παιδιά τους μεγαλώσουν πολύ, είτε όπως προαναφέραμε, επειδή δεν κατάφεραν να διοργανώσουν το μυστήριο όπως το φαντάζονταν την προηγούμενη χρονιά.

Ακόμα πρόσθεσαν πως οι γονείς επιθυμούν να οργανώσουν αυτό που ονειρεύονται για το παιδί τους, ακόμη και υψηλότερο κόστος, αλλά υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις οι οποίες προτιμούν οικονομικότερες λύσεις. Τόνισαν δε, ότι για τις ίδιες είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τόσο όμορφες στιγμές για τις οικογένειες.

Χρειάζονται στήριξη οι καταστηματάρχες της Ξάνθης για να επιβιώσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία

Από την πλευρά των… λουλουδιών, ο κύριος Κωστόπουλος, ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου «Κρίνος DECO» και Πρόεδρος των Ανθοπωλών Ξάνθης, εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με την κίνηση της αγοράς σχετικά με τις βαφτίσεις και τους γάμους. Ο ίδιος δήλωσε πως η κατάσταση αρχίζει να επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ παράλληλα αρκετοί είναι εκείνοι οι αισιόδοξοι οι οποίοι δεν διστάζουν να προγραμματίσουν και το γάμο τους για το χειμώνα του 2021. Ακόμα δήλωσε πως πολλοί καταστηματάρχες της πόλης, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, δεν βρίσκουν τη στήριξη που χρειάζονται, από κανέναν θεσμικό φορέα, ώστε να διεκδικήσουν την ενίσχυσή τους. Επίσης ο κύριος Κωστόπουλος ανέφερε πω χρειάζεται να υπάρχει ένα κλίμα υγιούς ανταγωνισμού στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης και όχι μία συνεχής κατάσταση σύγκρουσης η οποία δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα.

Ο ίδιος ταυτόχρονα εστίασε στον καλλωπισμό της πόλης, ο οποίος θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό και την εικόνα των καταστημάτων. Ακόμα φάνηκε και αυτός συγκρατημένα αισιόδοξος για την παρούσα κατάσταση, αναφέροντας πως και με την μεγαλύτερη απελευθέρωση των μέτρων, θα βελτιωθεί και η κίνηση στις διοργανώσεις.

Διστακτικά φαίνονται τα νέα ζευγάρια στη διοργάνωση του γάμου τους

Συνεχίζοντας η Βασιλική και η Μαρία Αϊβάζογλου, ιδιοκτήτριες του «Flower Factory» στην Ξάνθη, φάνηκαν συγκρατημένα αισιόδοξες, καθώς όπως δήλωσαν βλέπουν την κατάσταση με τη διοργάνωση γάμων και βαφτίσεων να βελτιώνεται, αλλά όχι στα επιθυμητά επίπεδα. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά ζευγάρια δεν μπορούν να γιορτάσουν το γάμο τους όπως θα ήθελαν (με ορχήστρες, χορούς κλπ) ενώ άλλα προτιμούν να διοργανώσουν κάτι αρκετά λιτό ώστε απλά να πραγματοποιηθεί το μυστήριο.

Από την άλλη πλευρά οι δύο κυρίες τόνισαν πως η κατάσταση με τις βαφτίσεις είναι σαφώς καλύτερη, εφόσον το μυστήριο είναι ευκολότερο να διοργανωθεί σε πιο κλειστό κύκλο συγκριτικά με το γάμο.

Οι νύφες της τελευταίας στιγμής στο καλοκαίρι του 2021….

Ακολούθως η κυρία Παπαργύρη Αγγελική, υπεύθυνη του καταστήματος νυφικών και ειδών γάμου «Πέρλα» στην Ξάνθη ανέφερε πως οι γάμοι αλλά και οι βαφτίσεις πραγματοποιούνται κανονικά αλλά οι νύφες είναι αρκετά βιαστικές, διότι αφήνουν την διοργάνωση του γάμου για την τελευταία στιγμή και επομένως, αυτό για να πραγματοποιηθεί είναι αρκετά δύσκολο εφόσον κάποια πράγματα χρειάζεται να προπαραγγελθούν από το εξωτερικό, κάτι το οποίο χρειάζεται αρκετό χρόνο. Ωστόσο η κατάσταση είναι πλέον διαχειρίσιμη από τους επαγγελματίες, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν γιατί η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερη ρευστή και έτσι οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν όλα αυτά που επιθυμούν να τα οργανώσουν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως παρά την κατά κάποιον τρόπο εξομάλυνση της κατάστασης, η κανονικότητα δεν έχει επέλθει ακόμα. Οι καταστηματάρχες της Ξάνθης χρειάζονται στήριξη για να ανταπεξέλθουν σε αυτόν το δύσκολο αγώνα και διατηρήσουν τις επιχειρήσεις στους σε ένα υγιές επίπεδο. Τέλος όλοι έχουμε εναποθέσει την ελπίδα στις καλύτερες μέρες που πρόκειται να έρθουν και να δώσουν φως στις δύσκολες καταστάσεις που έλαβαν χώρα εξαιτίας της πανδημίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …