Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Επτά διακινητές «πιάστηκαν» σε Έβρο και Ροδόπη

Επτά διακινητές «πιάστηκαν» σε Έβρο και Ροδόπη

0

Συνολικά κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και δύο πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης

Το πρωί της Δευτέρας, στην Εγνατία Οδό στον Έβρο , αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα ένα μη νόμιμο μετανάστη.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατείχε δύο πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης των αρχών της Ρουμανίας.

Στη συνέχεια ,το απόγευμα της ίδιας ημέρας , στον οικισμό Ανθοχωρίου Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε φορτηγάκι και να μεταφέρουν έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να έχουν κρυμμένους τους διακινούμενους αλλοδαπούς σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην ανοιχτή καρότσα του φορτηγού κάτω από δέματα με άχυρα.

Επιπλέον,από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Την Δευτέρα,28 Ιουνίου τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Ροδόπη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους υπόλοιπους τέσσερις δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε άλλο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο συνεργοί τους και μετέφεραν επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα μεταφοράς των διακινούμενων αλλοδαπών δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, ενώ όταν ακινητοποιήθηκε οι δύο διακινητές (οδηγός – συνοδηγός) επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν άμεσα τον παραπάνω οδηγό, ενώ ο συνοδηγός συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις στην περιοχή.

Συνολικά και από τις τρεις υποθέσεις κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και δύο πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…