Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίσκεψη Δημαρχόπουλου σε σχολικές μονάδες για την εξέλιξη έργων αντικατάστασης κουφωμάτων

Επίσκεψη Δημαρχόπουλου σε σχολικές μονάδες για την εξέλιξη έργων αντικατάστασης κουφωμάτων

0

Υπενθυμίζει ότι με πρωτοβουλία του ιδίου και με χρηματοδότηση του δήμου δρομολογήθηκαν τα έργα, γιατί δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΦιλόΔημος

Επίσκεψη προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων που πραγματοποιούνται σε σχολικές μονάδες της Ξάνθης, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος-Πρότυπο» Μπάμπης Δημαρχόπουλος. Όπως ενημέρωσε, «επισκεφθήκαμε σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα το 3ο, 9ο, 18ο, τα δυο κτίρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου και το κτίριο του 2ου – 3ου Γυμνασίου Ξάνθης, όπου υλοποιούνται έργα αντικατάστασης εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα.

Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 593.476,40 ευρώ που υλοποιείται σε επτά (7) σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας δεν μπορούσε να ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» γιατί θεωρήθηκε ως ενεργειακή αναβάθμιση και επιλέξαμε τότε να χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους, κρίνοντας ότι ήταν απαραίτητο για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Επιπλέον, επιδιώξαμε και καταφέραμε τότε, να εντάξουμε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» την αντικατάσταση εσωτερικών κουφωμάτων άλλων σχολικών μονάδων, καθώς και παρεμβάσεις αναβάθμισης των αύλειων χώρων με την προμήθεια και τοποθέτηση σύγχρονου αθλητικού εξοπλισμού, ένα έργο με αντίστοιχο προϋπολογισμό περίπου 500.000 ευρώ.

Η υλοποίηση όλων των  ανωτέρω έργων  που σχεδιάσαμε, διασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και προχωρήσαμε στη δημοπράτησή τους, είναι βασική μας προτεραιότητα και υποχρέωση των σημερινών διοικούντων… Παρακολουθούμε, την εξέλιξη των έργων μας, στον Δήμο Ξάνθης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σταθερά τα δημοτικά τέλη στο δήμο Τοπείρου

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καλούνται να λάβουν απόφαση μη αναπροσαρμογής σε δια περι…