Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επαναλειτουργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ξάνθης

Επαναλειτουργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ξάνθης

0

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να επισκεφτούν καθημερινά τον χώρο

Μαζί με το άνοιγμα των μουσείων ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Μουσείο Φυσικής Ίστορίας Ξάνθης. Όπως τόνισε στο «Ε» ο Δασάρχης Ξάνθης κ. Χρήστος Μήλιος, μετά από την παύση αρκετών μηνών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ξεκίνησε η λειτουργία των μουσείων, με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας. Ο ίδιος σημείωσε πως και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ξάνθης τηρούνται τα πρωτόκολλα για να μην παρατηρηθεί συνωστισμός ειδικά στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου.

Ο κ. Μήλιος μας ενημέρωσε ότι λειτουργεί μόνο ο εσωτερικός χώρος του Μουσείου, και η επίσκεψη γίνεται μόνο με ραντεβού. Η πρώτη σχολική επίσκεψη για το 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, καθότι πρόκειται και για ένα δημοφιλή χώρο επισκέψεων στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών.

Όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί το χώρο χρειάζεται να επικοινωνήσει με την υπηρεσία, στο τηλέφωνο 2313309022 ώστε να προγραμματίζεται η επίσκεψη και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου είναι καθημερινά από τις 09:00 έως τις 15:00.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ξάνθης, βρίσκεται στο παλιό χώρο του δασικού φυτωρίου, στην οδό Δοϊράνης, το οποίο δημιουργήθηκε από το δασαρχείο Ξάνθης. Είναι στεγασμένο σε ένα πλούσια διακοσμημένο κτίριο και εκτίθενται μέσα χαρακτηριστικά δείγματα της χλωρίδας και της πανίδας του Νομού, καθώς και πετρώματα.

Μία αρκούδα κοιτάζει αγριεμένη, ένα όρνεο ανοίγει τα φτερά του κρατώντας στα νύχια του έναν ασβό. Μοιάζουν με αληθινά, αλλά δεν είναι. Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα δείτε ταριχευμένα πάνω από 80 είδη πανίδας της Ξάνθης- από λύκους και αγριόγατες μέχρι όρνεα και αετούς.

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …