Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν φωνάζει σε όλους «Αφυπνισθείτε!»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν φωνάζει σε όλους «Αφυπνισθείτε!»

0

Α. Απόγευμα 17 Μαΐου 2021. Όμορφη καλοκαιρινή ημέρα. Οι ειδήσεις στα ΜΜΕ για την ευχάριστη πορεία καθόδου του κορωνοϊού και τον ευρώ-πακτωλό του Ταμείου Ανάκαμψης της Χώρας ξαφνικά … καταιγιστικές! Απέσπασα στιγμιαία το κολλημένο στις πρωτοφανείς για την Ελληνική πραγματικότητα εξελίξεις βλέμμα μου από την οθόνη της TV και αυθόρμητα κοίταξα στοργικά την 15χρονη θυγατέρα μου, που καθόταν στην μικρή βεράντα του σπιτιού μας ανέμελα και κάτι πληκτρολογούσε στο κινητό της. Σε δύο λεπτά όλο χαρά και ευθυμία έτρεξε αέρινα στην κατά τρία χρόνια μικρότερη, αγαπημένη, αδελφή της, για να της δείξει κάτι, και μαζί αναλύθηκαν σε αυθόρμητα και αθώα κοριτσίστικα γέλια. Ευτυχώς δεν είχαν αντιληφθεί το αγριεμένα προστατευτικό και αγωνιώδες άγρυπνο βλέμμα του πατέρα τους. Αργότερα την ώρα του δείπνου μας έπρεπε να απλοποιήσω και να εξηγήσω τις συνταρακτικές ειδήσεις, όσο μπορούσα, στην πενταμελή Οικογένεια για το τι είχε συμβεί στα Γλυκά Νερά – δεν μπορώ να γνωρίζω εάν τά κατάφερα. Όμως ορκίσθηκα στην γυναίκα μου ότι όσο μπορώ θα έχω το νου μου στα παιδιά – τίποτα άλλο.

Β. 1. Τα ξημερώματα της Τρίτης 11.05.2021 ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος [δεν θα ξαναναφέρω το όνομα του άνανδρου και άτιμου φονιά] δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του, Καρολάιν, και μητέρα της μόλις 11 μηνών κόρης τους, Λυδίας, στην κατοικία τους στα Γλυκά Νερά Αττικής και ζωοκτόνησε πνίγοντας με τα χέρια του το οικόσιτο σκυλάκι της άτυχης συζύγου του. Έως και την 17.06.2021 είχε καταφέρει να «πλασάρει» όχι πιστευτά, όπως αποδείχθηκε, ένα παραμύθι, ότι τάχα άγνωστοι αλλοδαποί με άγνωστη σε εκείνον γλώσσα ανατολικής (!) χώρας είχαν διαρρήξει την οικία τους, λήστεψαν το σπίτι αποσπώντας μετρητά και τιμαλφή, έπνιξαν το σκυλάκι, έδεσαν και βασάνισαν τον ίδιο, για να τούς αποκαλύψει πού είναι τα υπόλοιπα χρήματα, και τελικώς δολοφόνησαν μπροστά στα μάτια του ιδίου και της κόρης τους την Καρολάιν. Αυτός κατάφερε μετά 2 ½ ώρες να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Στην κηδεία της συζύγου του, τόσο κατά την νεωστί συνήθεια, την ψηφιακή ανάρτηση, όσο και με έναν συγκινητικό επικήδειο λόγο την αποχαιρέτισε καταθλιμμένος και την ημέρα του 40νθήμερου μνημοσύνου της – σαν ο Θεός από εκεί ψηλά να τον προ-δίκαζε – εμπρός στην Εκκλησία στην Αλόννησο και αφού επί πλήρες πεντάλεπτο είχε αναλυθεί σε λυγμούς μαυροφορεμένος από πάνω μέχρι κάτω στην αγκαλιά της χαροκαμμένης μητέρας της Καρολάιν στην ουσία πριν τελειώσει το τρισάγιο συνελήφθη και οδηγήθηκε με το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και πλοίο του Λιμενικού από την Αλόννησο στην Αθήνα, στην ΓΑΔΑ, όπου και πια τα ομολόγησε όλα – και μάλιστα αβίαστα!

  1. Τα πράγματα δεν ήταν όπως τα είχε παρουσιάσει. Ο φονιάς, γόνος πλούσιας οικογένειας, πιλότος ελικοπτέρων της πολιτικής αεροπορίας, 26 ετών τότε ο ίδιος, ήξερε πολύ καλά τι έκανε, όταν επιδίωξε και συνήψε απαγορευμένες παιδεραστικές σχέσεις με την 14χρονη έφηβη, τότε Καρολάιν. Με κάθε ευκαιρία με το ελικόπτερό του έκανε ιπτάμενες φιγούρες στον ουρανό της Αλοννήσου για το κορίτσι του, η δε καρδιά της μικρής Καρολάιν εκτοξευόταν και αυτή στον ίδιο ουρανό από χαρά και σκίρτημα, για να συναντήσει το αγόρι της. Μετά παρά την αντίρρηση της μητέρας της η γνωριμία έγινε σχέση και οδήγησε στον σχεδόν πραξικοπηματικό γάμο της μοναχοκόρης, Καρολάιν, στην Πορτογαλία. Η Καρολάιν τελείωσε το Λύκειο, ενηλικιώθηκε … ληξιαρχικώς, όχι όμως και κατά ωριμότητα χαρακτήρα, πέρασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ο γάμος εξελισσόταν. Όχι όμως και ο σύζυγός της, που χειριστικός και χειραγωγικός έβλεπε ότι η γυναίκα «του» άνοιγε τα φτερά της – χωρίς την άδειά «του» – και σε λίγο δεν θα μπορούσε να την διαχειρισθεί και να την ποδηγετήσει. Η μέθοδος για όσους «έχουν το κουμάντο και το πάνω χέρι» απλή και παλαιά: απομάκρυνση από το περιβάλλον της (Αλόννησος-Γλυκά Νερά), εγκυμοσύνη, πρώτη αποβολή, καμία κατανόηση για την κατάσταση της συζύγου του και την αίσθηση της απώλειας από την αποβολή, δεύτερη εγκυμοσύνη, γεννητούρια της Λυδίας, ευθύνες και απασχόληση της μικρομάνας πιά Καρολάιν – πού καιρός και διάθεση για σπουδές!…

Όμως η Καρολάιν είχε αρχίζει να δυσανασχετεί και να ασφυκτιά από τον τρόπο ζωής και τον τρόπο της λεκτικής βίας του συζύγου της, αλλά δεν ανοιγόταν στους οικείου της. Απόδειξη οι τσακωμοί και οι φωνές ακόμα και δημοσίως κατά τους καυγάδες του ζεύγους. Για να μην στεναχωρήσει την μητέρα της και τον κατάκοιτο πατέρα της ζώντας σε ομηρία με το μωρό επέλεγε την σιωπή, κατάπινε μόνη της την κατάσταση, ως «καλό και καλαναθρεμμένο παιδί», αλλά αντιδρούσε. Ο πιεστικά πατριαρχικός σύζυγος πονηρά την χειραγώγησε να επισκεφθούν «ψυχολόγο» για την τάχα επιλόχια κατάθλιψη (!), που περνούσε. Τελικά ούτε ψυχολόγος ούτε σύμβουλος γάμου καν ήταν η επαγγελματίας, ούτε συμβουλές έδινε, απλώς διότι τελικώς αποδείχθηκε εμψυχώτρια / life coach (!), δηλαδή πάλι παράγοντας χειραγώγησης της Καρολάιν! Το βράδυ της δολοφονίας της η Καρολάιν και πάλι τσακώθηκε με τον φονιά. Και πάλι τού είπε ότι θέλει να χωρίσουν. Ο φονιάς, όπως ομολόγησε στην Αστυνομία, αντιμετώπιζε πια την αμφισβήτηση και την απόρριψη της εξουσίας του και το μόνο, που φοβήθηκε ήταν, εάν φύγει η Καρολάιν, μήπως πάρει το παιδί «του». Τις λοιπές λεπτομέρειες του ειδεχθούς εγκλήματος τις γνωρίζετε ήδη διά του Τύπου, αλλά και για πολλά χρόνια θα μάς απασχολούν. Όμως μερικές εκφάνσεις αυτών έχω την γνώμη ότι αξίζουν περαιτέρω προβολής και υπογράμμισης.

  1. Ο φονιάς κατά την αρχική κατάθεσή του ανέφερε ότι οι «ληστές» άφησαν την Λυδία, 11μηνο μωρό, δίπλα στο άψυχο πια σώμα της Καρολάιν. Ψέμα. Ο φονιάς, όταν σκηνοθετούσε επί 2 ½ ώρες μετά την γυναικοκτονία το άλλοθί του απλώς φοβήθηκε, μην ακουσθεί το κλάμα του μωρού και κινήσει τις υποψίες των περιοίκων, και το έφερε και το απέθεσε δίπλα στην νεκρή μητέρα του – μόνο και μόνο για να μην κάνει φασαρία!
  2. Ο φονιάς έχει διαπράξει και το κακούργημα της ζωοκτονίας από πρόθεση. Αφού δολοφόνησε την Καρολάιν, τράβηξε έξω από την οικία τους και έπνιξε το σκυλάκι της Καρολάιν, ζωάκι που το κορίτσι μας είχε υιοθετήσει ως αδεσποτάκι από το Καταφύγιο του Μαραθώνα λίγο καιρό πριν και το αγαπούσε. Το σκυλάκι δεν γαύγισε ούτε θορύβησε, διότι δεν πίστεψε το φουκαριάρικο ποτέ ότι το θηρίο, που έβλεπε να το πιάνει στα χέρια του, ο φονιάς, για να το πνίξει, δεν ήταν το έως εκείνη την στιγμή «αφεντικό» του. Μετά ατάραχος κρέμασε (!) στην σκάλα του σπιτιού το νεκρό σκυλάκι από το λουρί του (!), για να κατασκευάσει σκηνικό αγρίου εγκλήματος. Ο φονιάς επί 2 ½ ώρες κατασκεύαζε το άλλοθί του, ενώ είχε άνανδρα και άτιμα δολοφονήσει την γυναίκα του στον ύπνο της, είχε πετάξει στο νεκρικό κρεβάτι της το 11μηνο κοριτσάκι τους, για να είναι με την μαμά του και να μην κλαίει, είχε ζωοκτονήσει ειδεχθώς το σκυλάκι τους και κατασκεύαζε περαιτέρω την πλεκτάνη του. Προσοχή: ο χειραγωγικός – πατριαρχικός «άντρας» την ίδια στιγμή δεν σκότωσε την εξουσιαζόμενη κόρη «του» ούτε το οικόσιτο γατάκι «του», διότι αμφότερα ήταν δικά «του».
  3. Ψυχιατρική εξέταση στον φονιά ακόμα δεν έχει γίνει. Αμφιβάλλω εάν θα ζητηθεί από τον ίδιο ή τον συνήγορό του – όσο θράσος και αναίδεια και αν διαθέτουν σε ένα έγκλημα, που άλλωστε μόνο έγκλημα πάθους δεν είναι… Άλλωστε όποια τεχνική εξουδετέρωσης και αν χρησιμοποιηθεί από πλευράς του φονιά, αυτή η εξέταση δυστυχώς δεν θα καταλήξει στο συμπέρασμα του εγκλήματος ως γυναικοκτονίας και έμπρακτης και απρόκλητης έμφυλης βίας, ως επανάληψης των πατριαρχικών στερεοτύπων και της κοινωνικής ανδροκρατικής ανισότητας, που η ανδροκρατούμενη κοινωνία μας αναπαράγει. Πώς αλλιώς όλοι μας, αλήθεια, θα ερμηνεύσουμε την σχέση του φονιά με την Καρολάιν από τα 14, τον γάμο, τις άνισες σχέσεις και τους δυσανάλογους ρόλους του ζεύγους εντός γάμου, την εξαναγκαστική τεκνοποιία στα 20, την αποκοπή από τον κύκλο της Καρολάιν, την αποτροπή από τις σπουδές και την επαγγελματική ενασχόληση και καταξίωση και τον με χίλιους τρόπους εγκλεισμό στο σπίτι-κάστρο και φυλακή της «οικογένειας».
  4. Η είδηση για το φονικό στα Γλυκά Νερά ας μην ξεχάσουμε ότι απασχόλησε πέραν του Τύπου και των αδηφάγων ΜΜΕ και τα πολιτειακά όργανα, αφού έφθασε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανειλημμένως να δηλώσει την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία περί σκλήρυνσης ή έστω αυστηροποίησης των ποινών επί αδικημάτων με έντονη σκληρότητα και κοινωνική απαξία – χωρίς βέβαια να τα προσδιορίζει. Όμως πρέπει να μην ξεχάσουμε και την υποβόσκουσα προσπάθεια τις πρώτες ημέρες ειδικώς να αποδοθεί σε «αλλοδαπούς ανατολικής χώρας» το έγκλημα, την βιαστική επικήρυξη του δράστη του εγκλήματος με 300.000 ευρώ από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος βρήκε παράλληλα την ευκαιρία να καταθέσει στον Εισαγγελέα ΑΠ Έκθεση για το οργανωμένο έγκλημα στην Χώρα μας από το …2018 (!), για να λάβει την απάντησή του αμέσως από τον Κο Εισαγγελέα ΑΠ (!), να υποθάλψει το απενοχοποιητικό για το αστυνομικό σύστημα της Χώρας μας δόγμα «εμείς τούς φέρνουμε και εσείς τούς αφήνετε!» (!!). Φυσικά πρέπει να συγχαρούμε την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, αλλά και να μην ξεχάσουμε και την τηλεοπτική εικόνα απίστευτου συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ, που σε τηλεοπτικό «πρωινάδικο» έδινε συμβουλές σε επίδοξους γυναικοκτόνους περί του πώς θα την γλυτώσουν με … «τέσσερα χρόνια φυλακή»!

Γ.         Φίλες και φίλοι, οφείλουμε να «ξυπνήσουμε», να ευαισθητοποιήσουμε και να ενδυναμώσουμε τα κορίτσια μας και τις γυναίκες μας για τι μέλλον θέλουμε, τι έμφυλες σχέσεις θέλουμε, τι ζωή θέλουμε. Ποτέ ξανά καμία άλλη Καρολάιν, ποτέ ξανά καμία άλλη Ελένη Τοπαλούδη, ποτέ ξανά καμία ορφανεμένη Λυδία!

(ΥΣ. Έγραψα πολλές φορές το όνομα της Καρολάιν, ενώ μπορούσα για λόγους κειμένου να το αντικαθιστώ με αντωνυμίες. Το θεώρησα πρόστυχο, να μην αναφέρεται το όνομα του κοριτσιού, και εγώ άθελά μου να συμπαίζω το παιχνίδι του φονιά, για να ξεχάσουμε την Καρολάιν μία ώρα αρχύτερα όλοι μας. Αλήθεια τέτοιος, που είναι ο φονιάς, μην εκπλαγείτε εάν ακούσετε ότι, επειδή έσπευσε να ομολογήσει, δικαιούται τα … 300.000 ευρώ της επικήρυξης του Υπουργείου ΠροΠο, διότι υπέδειξε τον φονιά της γυναίκας του! ΙΚ]

Ιωάννης Ελ. Κυμιωνής
Δικηγόρος ΔΣΑ παρ’ Αρείω Πάγω – Εμμισθος Δικηγόρος ΔΝΥ ΟΑΕΔ
Email : ioanniskymionis@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Ιωάννης Ελ. Κυμιωνής
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…