Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δυναμική στήριξη στο νοσοκομείο από το δήμο Ξάνθης

Δυναμική στήριξη στο νοσοκομείο από το δήμο Ξάνθης

0

Ομόφωνο Ψήφισμα για την διάσωσή του και τη διασφάλιση της λειτουργίας του

Ο δήμος στο πλευρό των γιατρών και των εργαζομένων για σωστή στελέχωση και ενάντια στην υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας

Την πλήρη αντίθεσή του στο κατά φημολογία ενδεχόμενο να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο Ξάνθης σε Κέντρο Υγείας και την πρόθεσή του να κινηθεί δυναμικά υπερασπίζοντας, στηρίζοντας και διασφαλίζοντας την λειτουργία του, εκφράζει μέσω Ομόφωνου Ψηφίσματος το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Το Ψήφισμα αποφασίστηκε και εκδόθηκε κατά τη συνεδρίαση της 15-6-2021, και αποστέλλεται στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Υγείας, στον Περιφερειάρχη, στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ψήφισμα – κραυγή αγωνίας για τη διάσωση του νοσοκομείου Ξάνθης από τον δήμο Ξάνθης

Το Ψήφισμα αποτελεί μια κραυγή αγωνίας για το νοσοκομείο, εξαίρεται η προσφορά του στη μάχη κατά της πανδημίας και περιγράφεται με μελανά χρώματα η υφιστάμενη κατάστασή του ενώ αναδεικνύονται όλες οι αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία των πολιτών, την τοπική  κοινωνία και την οικονομία στο απευκταίο ενδεχόμενο να υποβιβαστεί.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης επωμίστηκε τη διαχείριση της πανδημίας τοπικά έχοντας ήδη πληγές από την υποστελέχωσή του.

Τώρα μετά την τεράστια δοκιμασία του covid-19, οι πληγές έγιναν βαθιά τραύματα και απειλούν την ολοκληρωμένη λειτουργία του. Κλινικές δεν λειτουργούν και χειρουργεία δε διεξάγονται, λόγω της έλλειψης ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. Σε όλα αυτά προστίθενται και εξαγγελίες υψηλά ιστάμενων πολιτειακών παραγόντων περί κλεισίματος ή υποβάθμισης περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς σε κοντινές αποστάσεις λειτουργούν νοσοκομεία.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το κλείσιμο ή η λειτουργική υποβάθμιση, σε Κέντρο Υγείας, του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, απειλεί πολύπλευρα την ευημερία του τόπου μας.

Καταρχήν γιατί δημιουργεί σοβαρό πλήγμα στο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην υγεία που είναι υπέρτατο αγαθό καθώς εξασφαλίζει τη ζωή.

Επιπλέον θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο χτύπημα στην τοπική  κοινωνία, καθώς η υποβάθμιση ή το κλείσιμο του ΓΝΞ, θα συμπαρασύρει καθοδικά πλείστους άλλους τομείς και δραστηριότητες που ευεργετούνται ή αποκτούν υπεραξία, από τη λειτουργία του, όπως το εμπόριο, η τοπική αγορά,  επιχειρηματικές δραστηριότητες, τουρισμός, οι μεταφορές κτλ. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας, που σημειωτέον είναι από τους φτωχότερους στην Ευρώπη.

Απέναντι σε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη εμείς οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,  εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε το Δημόσιο Νοσοκομείο Ξάνθης, στη δεινή θέση που έχει περιέλθει,  λόγω της υποστελέχωσής του. Τασσόμαστε στην πλευρά των γιατρών και των εργαζομένων του, στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να περισώσουν το νοσοκομείο, διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Δηλώνουμε με σαφήνεια πως οποιαδήποτε σκέψη για υποβάθμιση ή κλείσιμο του ΓΣΝ θα μας βρει απέναντι.

Πρέπει όλοι και όλες να στηρίξουμε το Νοσοκομείο μας γιατί όλοι και όλες, κάποτε θα το χρειαστούμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2020-2023 του Δήμου Ξάνθης

Ομάδα εργασίας του δήμου θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που θα υποβληθούν   Ο Δήμος Ξά…