Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Λασκαράκη «Κυνηγημένοι από την Ιστορία»

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Λασκαράκη «Κυνηγημένοι από την Ιστορία»

0

Σήμερα το απόγευμα

Σε διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Λασκαράκη «Κυνηγημένοι από την Ιστορία» από τις εκδόσεις «Επίκεντρο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα 18/6 στις 19.00.

Θα μιλήσουν:

1.Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα», πρώην υπουργός Πολιτισμού

2.Δημήτρης Ψυχογιός, τ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας

3.Άννα Δαμιανίδη, δημοσιογράφος, συγγραφέας

4.Νίκος Πετρίδης, ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας

5.Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέας, συντονίστρια ομάδωνδημιουργικής γραφής

Τέλος ,τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, εκδότης συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δύο οικογένειες θαλασσοδέρνονται μέσα στα αφρισμένα κύματα της Ιστορίας, από το 1880 έως το 1923. Από την επαναστατημένη Κρήτη στην επονείδιστη ήττα του 1897, από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους στον Εθνικό Διχασμό, από την τραγωδία στον Πόντο στη Μικρασιατική Καταστροφή. Από την ουτοπία των Δραγούμη και Σουλιώτη για το πολυεθνικό κράτος της “Ανατολικής Φυλής” στον αφανισμό της ανθούσας ομογένειας των “αλησμόνητων πατρίδων”. Και όλα αυτά βιωμένα από τους πραγματικούς και φανταστικούς ήρωες του βιβλίου, Έλληνες και Τούρκους, απλούς ανθρώπους και ιστορικά πρόσωπα.

Ο Ανέστης από τις Μουρνιές των Χανίων και ο Γιάννης από τη Στέρνα της Ανατολικής Θράκης προσπαθούν να επιβιώσουν μαζί με τις οικογένειές τους, κάτω από το βλέμμα του Αγγέλου της Ιστορίας, που παρακολουθεί τις εκατόμβες των νεκρών να στοιβάζονται στα πόδια του, χωρίς να μπορεί να επέμβει. Οι δύο οικογένειες πορεύονται παράλληλα, κουβαλώντας και το ασήκωτο βάρος των ψυχών των προγόνων τους, που τους ζητούν επιτακτικά να ακούσουν τη φωνή των τάφων και να πραγματοποιήσουν τα ανεκπλήρωτα όνειρά τους. Δίπλα τους όμως πορεύονται και οι αγέννητες ψυχές των επιγόνων τους, που επιθυμούν να ζήσουν ειρηνικά τις ζωές τους, χωρίς αίμα, πόνο και δάκρυ. Ποιος θεός θα τους βοηθήσει να τα καταφέρουν και τα δύο; Τη δικαίωση των πόθων που απαιτούν οι πρόγονοι και το καταλάγιασμα των παθών που επιθυμούν οι επίγονοι;

Ανάμεσα σε αυτές τις Συμπληγάδες, θα πορευθούν κυνηγημένοι από την Ιστορία, που θα τους διδάξει ότι καμία δικαίωση δεν υπάρχει για τους νεκρούς. Μόνο οι ζωντανοί δικαιώνονται, όταν εκπληρώνουν το χρέος τους απέναντι στον Δημιουργό για τη συνέχιση της ζωής επάνω στη Γη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη

Έντεκα ταινίες του φεστιβάλ προβάλλονται στο Μουσείο από την Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ…