Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δεύτερη στον κόσμο στο ρομποτικό ποδόσφαιρο η μαθητική ομάδα Ρομποτικής της Ξάνθης

Δεύτερη στον κόσμο στο ρομποτικό ποδόσφαιρο η μαθητική ομάδα Ρομποτικής της Ξάνθης

0

Αήττητη η ξανθιώτικη ομάδα Democritus έχασε την πρωτιά λόγω διαφοράς τερμάτων

Η μαθητική ομάδα ρομποτικής του STEM Education Ξάνθης, κατέλαβε τη 2η θέση στον κόσμο στην κατηγορία Soccer Simulation – SuperTeams, στο φετινό Μουντιάλ ρομποτικού ποδοσαφίρου που διεξήχθη διαδικτυακά στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού RoboCup Junior 2021.

Στην κατηγορία αυτή, οι συμμετέχουσες ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν συμμαχίες και να συνεργαστούν με σκοπό να αντιμετωπίσουν σε ποδοσφαιρικό τουρνουά αντίπαλες συμμαχίες.

Κάθε ομάδα καλείται να προγραμματίσει με τη γλώσσα python, τις κινήσεις και τη στρατηγική τριών αυτόνομων ρομπότ. Στη συνέχεια, τα λογισμικά των δύο ομάδων, έρχονται αντιμέτωπα σε έναν αγώνα διάρκειας 20 λεπτών, μέσα από την ειδική πλατφόρμα προσομοίωσης των διοργανωτών (Webots).

Σε ένα μαραθώνιο διαγωνισμό διάρκειας 7 ημερών, η Ελληνική ομάδα με την ονομασία Democritus, κληρώθηκε να συνεργαστεί με την ομάδα Fast & Smart από το Ιράν. Η σκληρή άμυνα των Ιρανών σε συνδυασμό με την ευέλικτη Ελληνική επίθεση, αποτέλεσαν ένα καταπληκτικό δίδυμο που τερμάτισε αήττητο μετρώντας 12 νίκες και μια ισοπαλία. Η Ελληνική συμμαχία ισοβάθμησε στην κορυφή της βαθμολογίας με τη συμμαχία από Ταϊβάν, Γερμανία και Ουγγαρία, αλλά έχασε την 1η θέση λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.

Την Ελληνική ομάδα αποτέλεσαν οι Ξανθιώτες μαθητές: Νικόλας Ταρχανίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Ταξιάρχης Ευαγγελόπουλος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψυχρολουσία: Στα 1,50 ευρώ το λίτρο αναμένεται  φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Επιδότηση στην αντλία ζητούν οι  Πρατηριούχοι καυσίμων για να πέσει η τιμή στα 1,25   Στις…