Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποδυναμώνεται και το στρατιωτικό νοσοκομείο Ξάνθης

Αποδυναμώνεται και το στρατιωτικό νοσοκομείο Ξάνθης

0

Τα προβλήματα υποστελέχωσης αναδεικνύει η Ένωση Στρατιωτικών Ξάνθης

 

Ευθύ «κατηγορώ»α από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ στον τοπικό βουλευτή και τη ΝΟΔΕ

 

Τα προβλήματα υποστελέχωσης και στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ξάνθης αναδεικνύει η Ένωση Στρατιωτικών Ξάνθης, ενημερώνοντας ότι μετατίθενται από το 212 ΚΙΧΝΕ σε έτερες υγειονομικές μονάδες, μακριά από την Ξάνθη, οι δύο νευρολόγοι, η μια αιματολόγος και οι τρεις νοσηλεύτριες, χωρίς αντίστοιχα να καλύπτονται οι ως άνω κενωθείσες θέσεις, πλην μιας νοσηλεύτριας. Γεγονός που οδηγεί τους στρατιωτικούς, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε άλλες υγειονομικές μονάδες, κυρίως στο 424 στη Θεσσαλονίκη, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε ταλαιπωρία και επιβάρυνση. Αν μάλιστα στην ήδη δύσκολη κατάσταση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, προστεθεί η υπολειτουργία και του Νοσοκομείου Ξάνθης, γίνεται αντιληπτό ότι η υγειονομική περίθαλψη στο νομό μας δοκιμάζεται συνολικά.

Με αφορμή την καταγγελία της Ένωσης Στρατιωτικών, κριτική ασκεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς όπως αποδεικνύεται ,η Ξάνθη βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, από πλευράς προτεραιότητας, για την κυβέρνηση, ως προς την κάλυψη αναγκών και στην πρώτη, ως προς την υποβάθμιση της υγείας, προφανώς εξυπηρετώντας τις ιδεολογικές της εμμονές για την παράδοσή της, σε ιδιώτες. Και προφανώς ορισμένοι, ανέχονται τη μετατροπή του Νομού, και εν γένει των πολιτών του, σε μέρος του πειράματος, για την υλοποίηση ενός πολιτικού σχεδίου, που κατακρημνίζει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Μόνο που εδώ δεν μιλάμε απλώς για οικονομικούς δείκτες, αλλά για ανθρώπινες ζωές». Μάλιστα, η ΝΕ επιρρίπτει ευθείες ευθύνες στον βουλευτή της ΝΔ Ξάνθης και τη ΝΟΔΕ, επειδή, όπως σημειώνει, δεν πιέζει τον πρωθυπουργό να ανακόψει αυτή την κατάσταση.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «υπάρχουν κάποια αγαθά που είναι αδιαπραγμάτευτα. Καιρός να το συνειδητοποιήσουν και να πάψουν να κρύβονται διαρκώς, γιατί τα όσα έρχονται, θα συμπαρασύρουν, όχι μόνο τους πολίτες αυτού του τόπου, αλλά και τους ίδιους. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό, κυρίως για τον βουλευτή της ΝΔ, προκειμένου να δικαιώσει την παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και το καθήκον που απορρέει από αυτήν και που δεν είναι άλλο, από την προάσπιση των συμφερόντων των Ξανθιωτών, σε περίπτωση που το έχει ξεχάσει. Μάλιστα σε αυτόν τον αγώνα του, θα βρει συμπαραστάτη και την Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καθώς η υγεία είναι υπόθεση όλων. Κύριε Τσιλιγγίρη περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…