Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποχαιρετισμοί στον Κώστα Λειβαδίτη

Αποχαιρετισμοί στον Κώστα Λειβαδίτη

0

 

Βαριά θλίψη γέμισε την Ξάνθη ο αιφνίδιος θάνατος του Κώστα Λειβαδίτη. Ξανθιώτης με ήθος, υπηρέτης του Θεάτρου και του Πολιτισμού, προσέφερε αδιάλειπτα στην Ξάνθη, στις τέχνες και την εκπαίδευση.

Εργάστηκε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, ενώ ανέδειξε και την αξία του θεάτρου, της υποκριτικής και της καλλιτεχνικής έκφρασης σε συνεργασία με μαθητές και σχολεία. Ίδρυσε το θέατρο «Ανατολικά του Νέστου» στην Ξάνθη και πρωτοστάτησε στην πολιτιστική αποκέντρωση με πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν πριν δεκαετίες.

Η απώλειά του κάνει την Ξάνθη φτωχότερη, της στερεί έναν άνθρωπο προσφοράς, έμπνευσης, ελεύθερης γνώμης, έναν άνθρωπο που πίστεψε στον τόπο του και τους ανθρώπους της και αφιερώθηκε, όσο λίγοι, σε αυτή.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 2 μμ στη γενέτειρά του, το Δασοχώρι. Πλήθος αρχών και φορέων αποχαιρέτησαν τον Κώστα Λειβαδίτη, εκφράζοντας την αναγνώρισή τους στο έργο και την προσφορά του.

 

Ανατολικά του Νέστου: Σήμερα αποχαιρετήσαμε τον θεατρικό μας πατέρα…

Για όλες εκείνες τις ανάσες που μοιραστήκαμε, τις αγωνίες στα παρασκήνια, τα δάκρυα συγκίνησης που πλημμύρισαν την ψυχή μας, τα τρανταχτά γέλια που ήχησαν στα αυτιά μας, στη Σκηνή, στις πλατείες των χωριών, στις σχολικές αυλές και όπου ”στήναμε” κάθε φορά το θεατρικό μας σπίτι και μοιραζόμασταν τις ιστορίες μας… για τα μάτια που είδαμε να λάμπουν από ζωή, για όλες εκείνες τις στιγμές…τις στιγμές αλήθειας ….για το θεατρικό ήθος που μας δίδαξες, για την πίστη και τη δύναμη που μας κληροδότησες …

Σε Ευχαριστούμε…

Αντίο φίλε Κώστα… Πατέρα… Δάσκαλε

Δήμος Ξάνθης: Ο Πολιτισμός στην Ξάνθη, θρηνεί την απώλεια του αγαπητού σε όλους, Κώστα Λειβαδίτη

Ο Κώστας Λειβαδίτης, έβαλε στην Ξάνθη, τα θεμέλια της Θεατρικής Τέχνης, ως πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου, με την επί  δεκαετίες δραστηριοποίησή του στην ευρύτερη περιοχή, ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και θιασάρχης.

Ίδρυσε το «Ανατολικά του Νέστου» και έδωσε πνοή έκφρασης στους νέους ανθρώπους, που συνεργάστηκε δημιουργικά μαζί τους, προσφέροντας στην Ξάνθη, στην ύπαιθρο, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με μαθήματα, εργαστήρια, σεμινάρια, παραστάσεις και ταυτόχρονα έκανε γνωστή την Ξάνθη στο Πανελλήνιο.

Η συνεργασία του με τον Δήμο Ξάνθης,  πάντα είχε θετικό πρόσημο, δίνοντας απλόχερα, από το περίσσευμα της καρδιάς του, ιδέες ρεαλιστικής έκφρασης στους μεγάλους θεσμούς μας, όπως και σε ιδιαίτερες προτάσεις, που είχαν να κάνουν με την εκπαίδευση, τη νεολαία, τα ήθη και έθιμα, τον πολιτισμό.

Τα τελευταία χρόνια, στο «Ανατολικά του Νέστου», έδωσε τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους και ζούσε, με το πάντα γνώριμο πάθος του για την τέχνη, τροφοδοτώντας  με την εμπειρία του τα εργαστήρια με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του θεάτρου, αφήνοντας, τελικά, μια μεγάλη παρακαταθήκη για τον τόπο.

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης: Βαθιά θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο

Ο πρόεδρος και το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη μας, για τον απροσδόκητο θάνατο του αγαπημένου μας Κώστα Λειβαδίτη. Πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων. Ο Θεός να τον αναπαύσει. Δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, σταθερό το φορτίο στα λύματα της Ξάνθης

Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε άνοδος 8%. Πτώση 23% στην Αλεξανδρούπολη   Ανακοινώ…