Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη «Δήμος-Πρότυπο» ο Στέφανος Ιαγιαννίδης

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη «Δήμος-Πρότυπο» ο Στέφανος Ιαγιαννίδης

0

Εξέφρασε την ενόχλησή του για την πολιτική της αποχώρησης από τις συνεδριάσεις

 Μ. Δημαρχόπουλος: «Η αποστασιοποίησή του αναδεικνύει τις σημαντικές διαφορές ήθους και ύφους»

Η ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Στέφανου Ιγιαννίδη από την παράταξη «Δήμος-Πρότυπο» έγινε γνωστή στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Τρίτης.

Στη δήλωσή ανεξαρτητοποίησής του, που ανέγνωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Ιγιαννίδης χαρακτηρίζει ως «μόνη ενδεδειγμένη πολιτική επιλογή» την αποχώρηση από την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε. Ευχαριστεί τη δημοτική παράταξη με την οποία εκλέχθηκε, καθώς και τη δημοτική ομάδα για τη συνεργασία, ωστόσο επισημαίνει ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε μία, όπως τη χαρακτηρίζει «νωθρή κατάσταση» στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει την ενόχλησή του για την επιλογή της αποχώρησης που επελέγη το τελευταίο διάστημα από την παράταξη Δημαρχόπουλου λόγω της πρόσκλησης παρουσίας στον Φερντούν Χασάνογλου ως δημοτικού συμβούλου, σημειώνοντας ότι αυτή (η επιλογή αποχώρησης), «μπορεί να είναι μια πολιτική πράξη, με βαθιά συμβολικό χαρακτήρα. Όταν όμως αυτή επαναλαμβάνεται συστηματικά και αδιέξοδα, όταν «παγιώνεται», όπως συμβαίνει με την παράταξη «Δήμος Πρότυπο», τους τελευταίους μήνες, τότε καμιά δυναμική δεν μπορεί να έχει και άρα καμία προοπτική, τόσο για την ίδια τη λειτουργία του Σώματος, όσο και για την τοπική κοινωνία που καλούμαστε να υπηρετήσουμε».

Ο κ. Ιγαννίδης επισημαίνει: «δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε να το υποβαθμίζουμε ούτε να το υπονομεύουμε με πράξεις και πρακτικές που δεν οδηγούν πουθενά, αντίθετα, ανακυκλώνουν ξεπερασμένες μεθόδους, οδηγούν σε τέλμα και εντείνουν την εσωστρέφεια.

Συναισθανόμενος το χρέος απέναντι στους συμπολίτες μου, που με τίμησαν σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, κατατάσσοντάς με πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο, επιλέγω να συμμετέχω ενεργά στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων του Δήμου μας, στην άσκηση κριτικής και ελέγχου της διοίκησης, στη σύνθεση απόψεων, πολιτικών και δράσεων, οικοδομώντας μια κοινωνία με στόχευση και προοπτική».

 

Μ. Δημαρχόπουλος: Έπρεπε να παραδώσει την έδρα

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, «η απόφαση του κ. Ιγιαννίδη, να αποστασιοποιηθεί από την Δημοτική μας Παράταξη “Δήμος Πρότυπο” αναδεικνύει τις σημαντικές διαφορές ήθους και ύφους, που είχαμε και έχουμε. Αυτές, εκφράζονται τόσο στα Δημοτικά Συμβούλια, όσο και στην ίδια την τοπική μας κοινωνία. Επέλεξε μία προσωπική πορεία, η οποία ευχόμαστε να μην είναι αποτέλεσμα ανταλλαγμάτων.  Η αποστασιοποίηση του, θα έπρεπε άμεσα να συνοδευτεί  με την παράδοση της έδρας στην Παράταξη “Δήμος Πρότυπο”, με την οποία τον τίμησαν οι Ξανθιώτες και οι συνυποψήφιοι του, για να εκλεγεί».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …