Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναγκαίο ένα πρόγραμμα εμβολιαστικής παρέμβασης στο δήμο Ξάνθης

Αναγκαίο ένα πρόγραμμα εμβολιαστικής παρέμβασης στο δήμο Ξάνθης

0

Πρόταση από τους «Πολίτες για την Ξάνθη» λόγω της χαμηλής προσέλευσης στους εμβολιασμούς στο νομό

Την πρόταση των «Πολιτών για την Ξάνθη» για την ανάδειξη του θέματος της χαμηλής προσέλευσης στους εμβολιασμούς και την υλοποίηση ενός προγράμματος εμβολιαστικής παρέμβασης, ώστε να αναστραφεί αυτή η πραγματικότητα, παρουσίασε η Αριάνα Παπαϊωάννου στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την παρέμβαση αναφέρεται: «η επιστημονική ιατρική κοινότητα μας έχει καταστήσει απόλυτα σαφή την αναγκαιότητα των μαζικών εμβολιασμών ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μαζική ανοσία του πληθυσμού.

Στην περιοχή μας όμως, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, καταγράφονται ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους/ες και να μας κινητοποιήσει σε δράσεις ενημέρωσης σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Οφείλει ο Δήμος, χρησιμοποιώντας τις κοινωνικές υπηρεσίες του, ΑΜΕΣΑ να ερευνήσει και να καταγράψει τις …αδύναμες περιοχές. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο, τον Ιατρικό σύλλογο και άλλους ανάλογους φορείς και υπηρεσίες να καταστρώσει και να υλοποιήσει πρόγραμμα εμβολιαστικής παρέμβασης. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να ζητηθεί και η εθελοντική βοήθεια των τοπικών ΜΜΕ και ιδιαίτερα αυτών που πρόσφατα υλοποίησαν τo επιδοτούμενο πρόγραμμα ενημέρωσης ευπαθών ομάδων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…