Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγωνία για τον 21χρονο με καταγωγή από τη Μάνδρα που αγνοείται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας του Μαϊάμι

Αγωνία για τον 21χρονο με καταγωγή από τη Μάνδρα που αγνοείται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας του Μαϊάμι

0

Ο 21χρονος ομογενής, σκόπευε να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι μαζί με την αδελφή του για πρώτη φορά την Ελλάδα

 

Σε ένα θαύμα ελπίζουν πλέον οι συγγενείς του 21χρονου Έλληνα ομογενή, με καταγωγή από τη Μάνδρα Ξάνθης, καθώς και περίπου άλλων 150 αγνοούμενων ενοίκων της μοιραίας πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαϊάμι την Πέμπτη στη Φλόριντα, από άγνωστη ακόμη αιτία.

Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, που διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας, είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι για διακοπές και διέμενε στη μοιραία πολυκατοικία.

Σε ανάρτησή στο Facebook της θείας του Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη αναφέρεται ότι η οικογένεια δεν έχει κάποια ενημέρωση για το τι έχει συμβεί.

«Προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανιψιός μου βρισκόταν στο κτίριο του συγκροτήματος που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Προσευχηθείτε να είναι ζωντανός. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει τίποτα», είναι το μήνυμα στον λογαριασμό της.

Ο πατέρας του, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, 55 ετών, μιλώντας στην Wall Street Journal, δήλωσε καταρρακωμένος από την αναμονή. Εκτός από τον γιο του, ο 55χρονος ομογενής αναζητεί και έναν ακόμη οικογενειακό φίλο, με τον οποίο είχε ταξιδέψει ο 21χρονος.

Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί, επρόκειτο να επιστρέψει αεροπορικώς την Πέμπτη.

«Το τελευταίο που περιμένει κανείς σε ένα τέτοιο γεγονός σε ένα τόσο μακρινό μέρος είναι να επηρεάζει άτομα που έχουν καταγωγή από την Ελλάδα και μάλιστα ένα μικρό χωριό. Είναι μια οικογένεια γνωστή στην περιοχή, όπως γίνεται στις μικρές κοινωνίες. Ο παππούς του νεαρού είναι ένας από τους ευεργέτες του οικισμού, έχει δωρίσει το εντευκτήριο. Δεν έχουμε επικοινωνήσει με την οικογένεια. Το μάθαμε το προηγούμενο 24ωρο. Φέτος είχαν σκοπό να ταξιδέψει όλη η οικογένεια στη Μάνδρα», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο Παναγιώτης Μπαρδάκης Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνδρας Ξάνθης, από όπου κατάγεται η οικογένεια του νεαρού.

Οι διασώστες συνεχίζουν εργάζονται για να βρουν πάνω από 150 αγνοούμενους ενοίκους ανάμεσα στα συντρίμμια του 12ώροφου συγκροτήματος, ενώ ο απολογισμός των νεκρών έχει ανέλθει σε εννέα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …