Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αυξημένη η επικινδυνότητα διασποράς του κορωνοϊού στα κρατητήρια της ΑΜΘ

Αυξημένη η επικινδυνότητα διασποράς του κορωνοϊού στα κρατητήρια της ΑΜΘ

0

 Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με επιστολή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαμαρτύρεται για την άρνηση των φυλακών Κομοτηνής να δεχτούν νέους κρατούμενους

 Αυξάνεται η επικινδυνότητα όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ξάνθης, Ροδόπης και Καβάλας, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε προς την φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης (ΕΥΑΡ).

Το πρόβλημα, όπως εκτιμούν, οφείλεται στο γεγονός ότι οι Φυλακές Κομοτηνής, αρνούνται να δεχθούν νέους κρατούμενους, κατά παρέκβαση των κείμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Το παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα να κρατείται στα αστυνομικά κρατητήρια μεγάλος αριθμός κρατουμένων, ο οποίος να ξεπερνάει τον προβλεπόμενο αριθμό, και μάλιστα παραμένει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΕΥΑΡ ζητά την άμεση επίλυση του θέματος, όπως ακριβώς προβλέπεται νομικά. Όπως σημειώνει, το πρωτόκολλο που έχει ορισθεί από την πολιτεία για τις δομές κράτησης της χώρας δεν αποκλείει την είσοδο νέων κρατουμένων, αλλά αυτό πραγματοποιείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: α) αξιολόγηση για συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη Covid-19, β) λήψη φαρυγγικού δείγματος ανεξάρτητα της παρουσίας συμπτωμάτων, γ) τοποθέτηση του κρατούμενου σε προκαθορισμένο χώρο απομόνωσης κλπ. «Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής του καταστήματος κράτησης Κομοτηνής είναι να παραβιάζεται το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο στα κρατητήρια των Διευθύνσεων μας, καθόσον παραμένει στα αστυνομικά κρατητήρια αριθμός κρατουμένων μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο και μάλιστα για εκτεταμένη παραμονή. Την στιγμή που εμείς, ως ελεγκτικά όργανα, απαιτούμε από τους πολίτες την πιστή τήρηση των μέτρων, με διαταγές άλλων αρμόδιων οργάνων, υποχρεωνόμαστε να παραβαίνουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τους χώρους βραχείας κράτησης (αστυνομικά κρατητήρια), εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων αστυνομικών, αλλά και των ατόμων που κρατούνται», αναφέρει η σχετική επιστολή.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζητούν με την επιστολή τους την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για τα αστυνομικά κρατητήρια των Διευθύνσεων της περιοχής.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…