Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αδελφικοί δεσμοί ανάμεσα στα νηπιαγωγεία Γλαύκης και Βόλου

Αδελφικοί δεσμοί ανάμεσα στα νηπιαγωγεία Γλαύκης και Βόλου

0

Με ξεχωριστό τρόπο και με το τραγούδι «Γλυκό Καλοκαιράκι» που τραγούδησαν οι μαθητές του Βόλου και απέδωσαν στη νοηματική οι μαθητές της Γλαύκης!

Διαδικτυακά παρούσα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή μοιράστηκε μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία με το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου και το Νηπιαγωγείο Γλαύκης Ξάνθης, την Τρίτη 15 Ιουνίου.

Η εξαιρετική πρωτοβουλία της αδελφοποίησης των δυο Νηπιαγωγείων προσέφερε πλούσια και έντονα συναισθήματα σε όσους παρέστησαν διαδικτυακά σε μια εκδήλωση καρδιάς αφιερωμένη από τα παιδιά στα παιδιά!

Τα παιδιά των δυο Νηπιαγωγείων διαδέχονταν το ένα το άλλο παρουσιάζοντας τις πρωτότυπες δημιουργίες τους, ενώ κράτησαν για αποχαιρετιστήριο δώρο μια μοναδική μουσική σύμπραξη πάνω στο τραγούδι «Γλυκό Καλοκαιράκι».

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείο Βόλου τραγουδούσαν και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Γλαύκης, σε εκπληκτικό συγχρονισμό, απέδωσαν τους στίχους του τραγουδιού στην ελληνική νοηματική γλώσσα σε μια σπάνια στιγμή για όλες και όλους.

Η Υφυπουργός Παιδείας πήρε, για πολύ λίγο, τον λόγο, θέλοντας να αφήσει στα παιδιά το βήμα: «Τα παιδιά κάθε μέρα έχουν τον πρώτο λόγο! Αγαπητά παιδιά της Γλαύκης και του Βόλου, φίλες και φίλοι από σήμερα ενωμένοι με δεσμούς αδελφικούς, αγαπητές Νηπιαγωγοί, μέσα από την κίνησή σας αυτή εκμηδενίζετε τις αποστάσεις και ισχυροποιείτε τις σχέσεις φιλίας ανάμεσα σε παιδιά Νηπιαγωγείων, συμμαθητές στο μεγάλο σχολείο της κοινωνίας και της ζωής». Η ίδια υποσχέθηκε, ότι, μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιήσουν όλοι μαζί τη διαδρομή από τον Βόλο στη Γλαύκη και πάλι πίσω, ώστε να ολοκληρώσουν την αδελφοποίηση, προσθέτοντας, όπως είπε «μια μοναδική σελίδα στο ταξιδιωτικό ημερολόγιο της ζωής μας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν , επίσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριος Μπαντίκος, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κυρία Στυλιανίδου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κύριος Πολύζος, η Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου Γλαύκης, κυρία Τζάρα, η Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου, κυρία Τσιούμαρη, οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Ξάνθης και Μαγνησίας, κυρίες Μωραϊτη και Τσιγγίδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…