Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 98 χρόνια συμπληρώνει η Νέα Ορεστιάδα

98 χρόνια συμπληρώνει η Νέα Ορεστιάδα

0

Εκδηλώσεις μνήμης και πολιτισμού στις 26 και 27 Ιουνίου

Ο Δήμος Ορεστιάδας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας,  διοργανώνουν εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης, για τη συμπλήρωση 98 χρόνων από την Ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

-Σάββατο 26 Ιουνίου, 19.30, Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα, Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των εν Αδριανουπόλει Αγίων.

-Σάββατο 26 Ιουνίου , 21:00, Υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο, Έναρξη «Ορεστείων» – Χαιρετισμοί. Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα». Ο Γρηγόρης Βαλτινός στον ρόλο του μεγάλου ποιητή σε κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και μελοποιημένη ποίηση του Παλαμά από τον Σάκη Παπαδημητρίου.

-Κυριακή 27 Ιουνίου, Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Θεοδώρων, 07.00, Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού & Δοξολογία για την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας, μνημόσυνο στους ιδρυτές της.

ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΒΑΡΒΑΚΗ (πλησίον του Ι. Μ. Ν. Αγίων Θεοδώρων)

-Κυριακή 27 Ιουνίου, 10:30, Πάρκο Πολύκαρπου Βαρβάκη, Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως και Νέας Ορεστιάδος Πολυκάρπου, επετειακή ομιλία από τον Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό, ιστορικό ερευνητή με MA θεολογίας και Πρόεδρο Τοπ. Κοινότητας Γεώργιο Ρυζιώτη.

-Κυριακή 27 Ιουνίου, 09.00, Σκοπευτήριο Νεοχωρίου, Αγώνας πρακτικής σκοποβολής IPSC level II «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ CUP». Διοργάνωση: Σκοπευτικός Όμιλος Ορεστιάδας

-Κυριακή 27 Ιουνίου, 21:00, Υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο, Βράβευση της ομάδας BYSSATEAM του ΓΕΛ Βύσσας για την πρώτη θέση που έλαβε στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα». Ως πρώτη ομάδα αποτέλεσε τον Πρεσβευτή της χώρας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής της EUROSTAT.

Συναυλία με τη ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ «Τραγουδώντας την Ευτυχία».

Η Γιώτα Νέγκα, θα ταξιδέψει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα μοιραστεί μαζί μας τα θρυλικά τραγούδια που έγραψε η σπουδαία στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. «Με ένα όνειρο τρελό», «Γυάλινος Κόσμος», «Είμαι αητός χωρίς φτερά» είναι μερικά από τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα, το οποίο επιμελείται καλλιτεχνικά μια άλλη σπουδαία στιχουργός, η Λίνα Νικολακοπούλου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…