Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 66 πελαργάκια απέκτησαν ταυτότητα

66 πελαργάκια απέκτησαν ταυτότητα

0

Επέμβαση δακτυλιώσεων σε 18 φωλιές στην Γενισέα  – Ειδική ομάδα από τον Φορέα Διαχείρισης και εθελοντές υλοποιούν το έργο των δακτυλιώσεων

 

Θα συνεχίσουν οι επεμβάσεις δακτυλίωσης και σε άλλες φωλιές άλλων οικισμών

 

Συνολικά 66 νεοσσοί πελαργών από 18 συνολικά φωλιές έχουν αποκτήσει ταυτότητα και ιθαγένεια! Την Παρασκευή 18 Ιουνίου και σε μία μόνο μέρα, πραγματοποιήθηκε αυτός ο αριθμός  δακτυλιώσεων νεοσσών πελαργών στον οικισμό της Γενισέας, στην ΠΕ Ξάνθης.

 Ειδική ομάδα από τον Φορέα Διαχείρισης και εθελοντές υλοποιεί το έργο των δακτυλιώσεων

«Πήγαμε ευτυχώς καλά. Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα σ’ όλη τη διαδικασία μετακίνησης και δακτυλίωσης των νεοσσών και επαναφορά τους μετέπειτα στην φωλιά τους. Είναι διαδικασία που χρειάζεται πολλή προσοχή αλλά η ομάδα μας έχει εμπειρία», αναφέρει η κα Σάσα Μιχαηλίδου,  Επόπτης – Ξεναγός Φορέα Διαχείρισης και υπεύθυνη του έργου.

Όπως μας εξήγησε πρόκειται για μια ειδική ομάδα που αποτελείται από υπαλλήλους του ΦΔ Δέλτα Νέστου-Βιστονίδας-Ισμαρίδας καθώς και εθελοντές ενώ παρών στην διαδικασία είναι τεχνικός υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ. Φέτος δε ο  δήμος Αβδήρων διέθεσε το καλαθοφόρο όχημα και χειριστή: «Η επιτυχία της προσπάθειας, οφείλεται στην άριστη συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης, του Δήμου Αβδήρων, της Riverland και υπαλλήλων του ΦΔ Δέλτα Νέστου-Βιστονίδας-Ισμαρίδας», προθέτει η κα Μιχαηλιδου.

Θα συνεχίσουν οι επεμβάσεις δακτυλίωσης και σε άλλες φωλιές άλλων οικισμών

Στα πελαργάκια τα οποία μεταφέρονται στο έδαφος τοποθετείται ένα δακτυλίδι που είναι η ταυτότητά τους. Σ’ αυτό αναγράφεται ένας μοναδικός κωδικός και ο κωδικός της χώρας μας καθώς και κάποια χρήσιμα στοιχεία για το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλιώσεων πουλιών που παρακολουθεί την μετανάστευση των πουλιών: «Είμαστε στα μέσα της αναπαραγωγικής περιόδου και δεν έχουμε αρκετά στοιχεία. Φαίνεται όμως ότι θα είναι καλή. Θα συνεχίσουμε τις επεμβάσεις με δακτυλιώσεις και σε άλλες φωλιές άλλων περιοχών» , ανέφερε η κα Μιχαηλίδου.

Να σημειώσουμε ότι την επωνυμία « Χωριό των πελαργών» για το νομό μας διεκδικεί επάξια η Γενισέα που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό φωλεών. Επίσης αρκετές φωλιές υπάρχουν και στα Βαφέικα, Διομήδεια και Μυρωδάτο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopolou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …