Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 580 νήπια και βρέφη στους  7 παιδικούς και 2 βρεφικούς σταθμούς του δήμου Ξάνθης

580 νήπια και βρέφη στους  7 παιδικούς και 2 βρεφικούς σταθμούς του δήμου Ξάνθης

0
paidikos stathmos

Κανένα παιδί εκτός Παιδικού – Αποσυμφόρηση από την 2χρονη προσχολική αγωγή

 

Δόθηκε παράταση για τις εγγραφές και επανεγγραφές του δήμου έως 15/6 – Αναμονή ως τον Αύγουστο για τα voucher 

 

Αντιμέτωποι με μια πολύ δύσκολη χρονιά και με πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω covid ήρθαν φέτος οι 95 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στους Παιδικούς σταθμούς του δήμου Ξάνθης. Η ιδιαίτερη δυσκολία έγκειται στην ιδιαιτερότητα της εργασίας τους  καθώς στα νήπια και στα βρέφη η κοινωνικοποίηση είναι το άλφα και το ωμέγα και τα μέτρα επέβαλλαν ακριβώς το αντίθετο , γεγονός που δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα εκτός βέβαια από το άνοιξε – κλείσε,  που δυσκόλεψε στην προσαρμοστικότητα των παιδιών. Αυτό μας ανέφερε η Διευθύντρια Προσχολικής Αγωγής του ΚΚΠΑ κα Χρηστίδου Βάσω.

Δόθηκε παράταση για τις εγγραφές  και επανεγγραφές του δήμου – Αναμονή ως τον Αύγουστο για τα voucher 

Να σημειώσουμε ότι οι  εγγραφές και επανεγγραφές για το σχολικό έτος 2021 – 2022 στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς Δήμου Ξάνθης έληξε στις 31/5 ωστόσο το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης Ν.Π.Δ.Δ. ανακοίνωσε παράταση των εγγραφών έως και την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Οι εκπρόθεσμες εγγραφές ή επανεγγραφές θα πραγματοποιούνται μόνο δια ζώσης και από τις 08:00 π.μ. έως και τις 14:00 μ.μ. κατόπιν ΡΑΝΤΕΒΟΥ στα Γραφεία του Ν.Π. στην οδό Βενιζέλου 30 (μέσα στην αυλή του παλαιού Ορφανοτροφείου). Τηλ 2541072888».

Όπως μας διευκρίνισε η κα Χρηστίδου οι εγγραφές αυτές αφορούν το δήμο και δεν σχετίζονται με τα voucher που προκηρύσσει η ΕΕΤΑΑ από το ΕΣΠΑ. Η προκήρυξη αυτή αναμένεται τον Ιούλιο και μέχρι τέλος Αυγούστου θα γίνουν οι εγγραφές όσων δικαιούνται  voucher στους Παιδικούς του δήμου.

 Κανένα παιδί εκτός Παιδικού – Αποσυμφόρηση από την 2χρονη προσχολική αγωγή

Σε κάθε περίπτωση είτε με voucher είτε όχι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών του δήμου, βεβαιώνει η κα Χρηστίδου. Να σημειώσουμε πως πολλοί γονείς κάνουν πρώτα εγγραφή στο δήμο και στη συνέχεια αίτηση για voucher και αν το δικαιούνται τότε ενεργοποιείται η εγγραφή του μ’ αυτό. Δηλαδή δεν πληρώνει τα τροφεία που πληρώνουν όσοι εγγράφονται χωρίς voucher. Η δυναμικότητα των 7 παιδικών και των 2 βρεφικών του δήμου Ξάνθης ανέρχεται σε 580 νήπια και βρέφη και όπως ανέφερε η κα Χρηστίδου τις δύο τελευταίες χρονιές  καλύπτεται από την ηλικιακή ομάδα των παιδιών 2018 και 2019 και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λειτουργεί η 2χρονη προσχολική αγωγή.  «Αυτό δίνει μεγαλύτερη άνεση και αποσυμφόρηση τους παιδικούς του δήμου γιατί απορροφά την ηλικιακή ομάδα του 2017. Αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα και σε θέματα προσαρμογής των παιδιών με το σύστημα «φυσαρμόνικα» αλλά με τα μαθήματα. Στις ηλικίες αυτές είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν την έκφραση της νηπιαγωγού όταν του λέει ένα παραμύθι, να ακούν τη φωνή, να νιώθουν το συναίσθημα κι αυτό είναι δύσκολο με τη μάσκα. Γι αυτό πήραμε προσωπεία για να φαίνεται η έκφραση. Επίσης προσαρμοστήκαμε στα μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός.  Τα παιδιά έτρωγαν στα τμήματά τους και όχι όλα μαζί. Γι αυτό  είχαμε ελάχιστα κρούσματα και έκλεισαν μόνο κάποια τμήματα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά με τις προσπάθειες όλων των συναδέλφων τα καταφέραμε και τα πήγαμε καλά», σημείωσε η κα Χρηστίδου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…