Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ζητούν στήριξη να επουλώσουν τις «πληγές» της πανδημίας οι επαγγελματοβιοτέχνες της Ξάνθης

Ζητούν στήριξη να επουλώσουν τις «πληγές» της πανδημίας οι επαγγελματοβιοτέχνες της Ξάνθης

0

Οριζοντίως κοινά τα προβλήματά τους – Τα συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά

 

Προβληματισμός για το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών από 1η Ιουνίου

 

 

Με την διαπίστωση ότι τα προβλήματά όλων των επαγγελματοβιοτεχνών είναι οριζοντίως κοινά και παρότι κάθε κλάδος έχει τα δικά του επιμέρους προβλήματα ωστόσο οι «πληγές» που άφησε πίσω της η πανδημία είναι ανοιχτές και χρειάζονται άμεσα επούλωση, ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης με τον πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ Καββαθά Γεώργιο. Να σημειώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  26 Μαΐου και εκ μέρους της ΟΕΒΕ συμμετείχε η πρόεδρος και το  ΔΣ καθώς και οι πρόεδροι των σωματείων που ανήκουν στην Ομοσπονδία ενώ από την  ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχαν,  ο Πρόεδρος της κ. Γ. Καββαθάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Δ. Βαργιάμης, οι Νομικοί Σύμβουλοι κκ. Ν. Δήμας και Σ. Παπαμιχαήλ,    η Υπεύθυνη Μητρώου κ. Στ. Τσιάμη και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ  Λ. Βατικιώτης  και  Α. Αγγελάκη

kavathas giorgoΤα τοπικά προβλήματα ανά κλάδο μετέφεραν οι εκπρόσωποι των σωματείων στην ΓΣΕΒΕΕ

Τα προβλήματά τους μετέφεραν στον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ τα κλαδικά σωματεία όπως ΣΜΜΙΔΕ και Μεσιτών,  Ανθοπωλών και Αρτοποιών,  Φορτηγών κ.λ.π. Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα στα σωματεία όπως ΣΜΜΙΔΕ και Μεσιτών και Φορτηγών καθώς όπως ανέφεραν οι ΚΑΔ τους ενώ δεν  έκλεισαν με κρατική εντολή ώστε να δικαιούνται τις μη επιστρεπτέες,  παράλληλα ο κύκλος εργασιών τους κατά την περίοδο της πανδημίας ήταν σχεδόν μηδενικός. Ακόμη και για το σωματείο Παντοπωλών που είναι γνωστό ότι η κατανάλωση τροφίμων αυξήθηκε εν μέσω lockdown,  η διαπίστωση ήταν ότι υπήρχε μια καμπή ως συνέπεια της κυκλικής οικονομίας.

Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Τσιακίρογλου συζητήθηκαν και άλλα τοπικά θέματα όπως η αναστάτωση που προκλήθηκε από το κλείσιμο της Νυμφαίας αλλά και η αποπληρωμή του προγράμματος της περιφέρειας της μη επιστρεπτέας που καθυστερεί, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στις επιχειρήσεις.

Προβληματισμός για το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών από 1η Ιουνίου

Ένα θέμα που απασχόλησε επίσης ήταν το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών που ξεκινούν κανονικά από την 1η Ιουνίου. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος κ. Καββαθάς επεσήμανε ότι η ΓΣΕΒΕΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα υποβάλλει αίτημα για παραγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τα μέλη της ΟΕΒΕ Ξάνθης ενημερώθηκαν επίσης και για τις πρωτοβουλίες και τις διεκδικήσεις της ΓΣΕΒΕΕ αναφορικά με την επίλυση προβλημάτων των μικρομεσαίων ,  το νέο πτωχευτικό νόμο που  τίθεται  τις επόμενες ημέρες σε ισχύ αλλά και για τις αλλαγές που εισάγει το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Τσιακίρογλου Μαίρη, εξέφρασε την ικανοποίησή της αναφορικά με την ανταπόκριση των Σωματείων-Μελών, καθώς κοινοποιήθηκαν οι προβληματισμοί και οι ενδοιασμοί των επαγγελματιών κάθε κλάδου τονίζοντας: «από μέρους της ΟΕΒΕ Ξάνθης θα γίνουν συνεχείς προσπάθειες ώστε τα Σωματεία-μέλη μας, να λάβουν απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία και βέβαια να δοθούν προνόμια ανά κλάδο, που έχει πληγεί από την περίοδο του lockdown».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…