Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Υπό εξέταση επιπλέον μέτρα χαλάρωσης για τους εμβολιασμένους

Υπό εξέταση επιπλέον μέτρα χαλάρωσης για τους εμβολιασμένους

0

Θα απασχολήσουν αυτή την εβδομάδα την Επιτροπή και την κυβέρνηση

Επιπλέον μέτρα χαλάρωσης εξετάζονται για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό. Η επιτροπή έχει κληθεί να εξετάσει τουλάχιστον δραστηριότητες όπως η προσέλευση στα γυμναστήρια, σε συναυλίες και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Τα ειδικά αυτά προνόμια θα αφορούν μόνο όσους έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή ακόμα και την πρώτη δόση εφόσον έχει πια εξασφαλιστεί η δημιουργία κάποιων αντισωμάτων. Το σχέδιο είναι υπό συζήτηση και αυτή την εβδομάδα θα απασχολήσει σε μεγαλύτερο βαθμό τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι και η πρώτη δόση, αφού περάσουν τρεις εβδομάδες, δημιουργεί αρκετά ικανοποιητική ανοσία. Η εμπειρία από άλλες χώρες, μάλιστα, δείχνει ότι ένα τέτοιο πλάνο είναι εφικτό. Ενδεικτικά, στην Κύπρο που τα τελευταία 24ωρα ανακοινώθηκαν παρόμοια οφέλη για τους εμβολιασμένους, η πρόσβαση σε συναθροίσεις και εκδηλώσεις επιτρέπεται σε εμβολιασθέντες τουλάχιστον με την πρώτη δόση και τρεις εβδομάδες από τη χορήγησή της.

Ήδη, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ότι τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν στις 17 Μαΐου, πρώτα για τους εμβολιασθέντες και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου, και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…