Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τρίτη ανεξαρτητοποίηση από την «Περιφερειακή Σύνθεση»

Τρίτη ανεξαρτητοποίηση από την «Περιφερειακή Σύνθεση»

0

Ανεξάρτητος ο σύμβουλος της Καβάλας Χρήστος Γάκης

Σεβόμαστε την απόφασή του, υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες τον νομιμοποίησαν ως περιφερειακό σύμβουλο εξαιτίας της παραταξιακής του ταυτότητας, σχολιάζει η παράταξη Τοψίδη

Την ανεξαρτητοποίησή του γνωστοποίησε χθες, Πέμπτη ο εκλεγμένος με την «Περιφερειακή Σύνθεση» περιφερειακός σύμβουλος της ΠΕ Καβάλας Χρήστος Γάκης.

Ο κ. Γάκης είναι ο τρίτος σύμβουλος της παράταξης του Χριστόδουλου Τοψίδη που ανεξαρτητοποιείται, μετά τον Τζιχάν Ιμάμογλου από την ΠΕ Ροδόπης που ανεξαρτητοποιήθηκε και δήλωσε τη στήριξή του στον περιφερειάρχη τον περασμένο Απρίλιο και τον Αριστείδη Μωυσιάδη από την ΠΕ Δράμας που αποχώρησε από την παράταξη μόλις στα τέλη Απριλίου. Σημειώνουμε ότι ο κ. Τζιχάν Ιμάμογλου με την ανεξαρτητοποίησή του ανέλαβε καθήκοντα θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη, και δεν αποκλείεται αντίστοιχη πρόταση από την πλευρά του Χρήστου Μέτιου προς τους δύο πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθέντες.

Σχόλιο της Περιφερειακής Σύνθεσης για την ανεξαρτητοποίηση Γάκη

Για την ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου της Καβάλας η παράταξη Τοψίδη σχολίασε: «η Περιφερειακή Σύνθεση από τη σύστασή της έως και σήμερα λειτουργεί βάσει ενός συγκεκριμένου καταστατικού χάρτη.

Ακρογωνιαίος λίθος αυτού, είναι το δικαίωμα των Συμβούλων στην Αυτοδιάθεση, γι’ αυτό και όπως έχουν παρατηρήσει όλοι δεν ασκήθηκε καμία πίεση στον κο Γάκη όσο καιρό ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντα του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως σεβαστήκαμε την απόφασή του να απέχει, έτσι σεβόμαστε και την απόφαση της ανεξαρτητοποίησής του, υπενθυμίζοντας του, όμως, ότι οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ τον νομιμοποίησαν ως Περιφερειακό Σύμβουλο εξαιτίας της παραταξιακής του ταυτότητας που δεν ήταν άλλη από αυτή της Περιφερειακής Σύνθεσης. Αν πίστευε ότι θα μπορούσε να είχε εκλεγεί ως «ανεξάρτητος», για ποιο λόγο δεν διεκδίκησε εκλογή με αυτόν τον τρόπο;

Παρά ταύτα, η παράταξή μας συνεχίζει σταθερά και με προσήλωση στους στόχους που έχει ορίσει από την αρχή της λειτουργίας της, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς παλινωδίες και με κεντρικό άξονα το κοινό συμφέρον.

Η στάση μας αυτή, πλέον έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών της Περιφέρειας μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Τους ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας δίνει η εμπιστοσύνη τους, ώστε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά τις διεκδικήσεις μας, παρά τις «τρικλοποδιές» που επιχειρούν να βάλουν ορισμένοι.

Άλλωστε, αυτοί στους οποίους λογοδοτούμε είναι οι πολίτες. Και από αυτούς, εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δέσμευση Σταϊκούρα: Συμψηφισμός του 12% μέχρι τέλος του έτους

Χωρίς άλλες υποσχέσεις για ειδικά μέτρα έφυγε από την Ξάνθη ο υπουργός Οικονομικών   Καμιά…