Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θα υποβληθεί στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» η μελέτη ανάπλασης της περιοχής Δημοτικής Αγοράς

Θα υποβληθεί στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» η μελέτη ανάπλασης της περιοχής Δημοτικής Αγοράς

0

Αίτημα του δήμου Ξάνθης στο Υπουργείο Υποδομών για ρυμοτόμηση του οικισμού των Παλιννοστούντων στην Εκτενεπόλ

 

Προς αναζήτηση χρηματοδότησης το έργο της Δυτικής εισόδου της πόλης-12,5 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός  του έργου και 1,5 εκ ευρώ οι απαλλοτριώσεις

 

 

Συνεδρίασε χθες διαδικτυακά η Οικονομική Επιτροπή με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η μοναδική «φωνή» της αντιπολίτευσης ήταν αυτή του κ. Παπαχρόνη καθώς τόσοι  τα δύο μέλη από την παράταξη «Δήμος Πρότυπο» κύριοι Δημαρχόπουλος – Παπαδόπουλος όσο και ο κ. Σταυρακάρας από την παράταξη «Ξάνθη για Όλους» μετρούν πολλές απουσίες και χρεώθηκαν και άλλη μία. Μια στάση που έχει γίνει πλέον σύστημα από την αντιπολίτευση  εγείροντας θέματα κυρώσεων από τον Κανονισμό. Μάλιστα είναι ένα θέμα που απασχολεί την δημοτική αρχή καθόσον αποτελεί μια άμεση απαξίωση ενός συλλογικού οργάνου.

Εξετάζονται κυρώσεις για τις απουσίες της αντιπολίτευσης από τις Επιτροπές –  Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ειδικότερα όπως ανέφερε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ζερενίδης: «Η στάση αυτή της αντιπολίτευσης δείχνει έλλειψη σεβασμού σ’ ένα συλλογικό όργανο που λαμβάνει αποφάσεις αλλά έχει και εισηγητικό ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο. Έχουν καταγραφεί πολλές απουσίες από τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και γι αυτό θα φέρω το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο. Με το να μην συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Οικονομικής ή της Επιτροπής Ποιότητας και να συμμετέχουν μόνο στο δημοτικό συμβούλιο στην αρχή και όχι κατά τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν αιτήματα πολιτών δείχνει ανωριμότητα και ότι λειτουργεί μόνο αντιπολιτευτικά για επικοινωνιακούς λόγους. Κι αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην λειτουργία του δήμου».

50.000 ευρώ για αλλαγή κουφωμάτων στο νηπιαγωγείο του Δαφνώνα «δώρο» στον δήμο από την Αντιπεριφέρεια

Δήμος Ξάνθης και Π.Ε. Ξάνθης θα συνεργαστούν μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να εκτελεστεί το έργο αλλαγής κουφωμάτων στο νηπιαγωγείο του Δαφνώνα. Ειδικότερα, η περιφέρεια έχει κάνει την μελέτη που ανέρχεται σε 50.000 ευρώ και θα προκηρύξει τον διαγωνισμό και στην συνέχεια όταν ολοκληρωθεί το έργο θα το παραχωρήσει στον δήμο καθώς οι σχολικές μονάδες είναι αρμοδιότητα των δήμων. Από την Οικονομική εγκρίθηκε ομόφωνα η προγραμματική και ο  ορισμός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του και εκπροσώπου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης υλοποίησης του έργου.

Υποβολή στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» η μελέτη για την ανάπλαση των οδών της Δημοτικής αγοράς και της πλατείας Ελευθερίας

Πρόκειται για μια μελέτη που έγινε επί θητεία του δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη και αφορά την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και της διαμόρφωση των οδών από την πλατεία Μπαλτατζή , Μπρωκούμη, 40 εκκλησιών έως Α. Δημητρίου έως και του κόμβου στην Περικλέους. Επίσης η μελέτη περιλαμβάνει και διαμόρφωση της οδού 28ης Οκτωβρίου στο ύψος  από το 3ο Δημοτικό έως τα φανάρια της πλατεία Ελευθερίας. Όπως αναφέρθηκε η μελέτη επικαιροποιείται και πρόκειται να υποβληθεί στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης».

Αίτημα για ρυμοτόμηση του οικισμού των Παλιννοστούντων στην Εκτενεπόλ

Το θέμα αφορούσε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο οικισμός παλιννοστούντων ομογενών στην Εκτενεπόλ και για το οποίο ο δήμος αποφάσισε να παρέμβει με αίτημα προς το υπουργείο Υποδομών για το οποίο ελήφθηκε και ομόφωνη απόφαση. Να σημειώσουμε ότι εξαιτίας μιας αβλεψίας και ιδιότυπης κατάστασης του Ιδρύματος Παλιννοστούντων ο οικισμός είναι εξ αδιαιρέτου με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και να μην μπορούν να μεταβιβάσουν ή να πουλήσουν την κατοικία τους. Η παρέμβαση του δήμου γίνεται για να καθοριστεί ρυμοτομικά ο οικισμός και να κατοχυρώσει κάθε ιδιοκτήτης το οικόπεδό του.

Προς αναζήτηση χρηματοδότησης το έργο της Δυτικής εισόδου της πόλης

Για το έργο της Δ. εισόδου της πόλης μας ενημέρωσε ο κ. Ζερενίδης σημειώνοντας πως ο δήμος έχει παραλάβει την μελέτη αρχές του 2020. Πρόκειται για ένα έργο που κοστολογείται στα 12,5 εκ. ευρώ και επιπλέον 1,5 εκ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις. Είναι ένα μεγάλο έργο που αναζητά χρηματοδοτικό εργαλείο. Εξετάζεται η υποβολή της μελέτης στο «Α. Τρίτσης» ή στο ΕΣΠΑ. Να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο έργο έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από επαγγελματοβιοτέχνες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και θίγονται οι ιδιοκτησίες από τα έργα που περιλαμβάνει η μελέτη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…