Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τέλος σε click away και click inside από τις 15 Μαΐου

Τέλος σε click away και click inside από τις 15 Μαΐου

0

Αναμένεται και η κατάργηση του sms

 

Oριστικό τέλος θα δοθεί στο click away και στο click inside, με το άνοιγμα του τουρισμού, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ωστόσο, οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα, σύμφωνα με τον ίδιο. Μάλιστα, ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6, προσδιόρισε τον χρόνο διακοπής, των συγκεκριμένων μέτρων για το λιανεμπόριο, στις 14 Μαΐου και πρόσθεσε πως «δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15».

Όσον αφορά την αποστολή sms, ανέφερε πως θα επανεξεταστεί, ενώ για το χρονικό όριο τριών ωρών, που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές, είπε πως δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως πολλοί ειδικοί και επιστήμονες -μεταξύ άλλων- έχουν διατυπώσει την άποψη ότι η αποστολή μηνύματος για μετακινήσεις είναι πλέον ανούσια. Δεδομένου ότι πλέον με τον κωδικό 6 μπορείς να μετακινείσαι και σε καταστήματα εστίασης, η αποστολή μηνύματος θεωρείται περιττή. Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, πήρε θέση σχετικά με τα SMS τονίζοντας ότι πλέον «δεν έχουν κάποιο νόημα και θα πρέπει να καταργηθούν». Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, είχε επίσης υπογραμμίσει: «Νομίζω πια δεν έχει νόημα το SMS. Είχε και μια έννοια εγρήγορσης του πολίτη να μην βγαίνει για να βγαίνει, αλλά άμα μπορεί να στέλνει 15 μηνύματα για να βγει δεν έχει πια πρακτικό νόημα, είχε στην πρώτη φάση πέρυσι το Μάρτιο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…