Αρχική Χωρίς κατηγορία Τέλος Ιουνίου ολοκληρώνεται το συνοριακό σημείο ελέγχου στο Ρούντοζεμ

Τέλος Ιουνίου ολοκληρώνεται το συνοριακό σημείο ελέγχου στο Ρούντοζεμ

0

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη στελέχωση – Δηλώσεις και εκτιμήσεις για την ολοκλήρωση του έργου από τον Νομάρχη Σμόλιαν

Σχεδόν έτοιμη να δώσει σε πλήρη λειτουργία το συνοριακό σημείο ελέγχου στο Ρούντοζεμ είναι η βουλγαρική πλευρά, που βρίσκεται στην τελική ευθεία όσον αφορά στην εξέλιξη των εργασιών. Ο νομάρχης Σμόλιαν Νεντιάλκο Σλάβοφ, σε ανάρτησή του αναδεικνύει σε κορυφαία προτεραιότητα τη διάνοιξη της διασυνοριακής οδού και εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του 80% του έργου.

Μάλιστα σε δηλώσεις του, που μεταφέρει το τοπικό μέσο της περιοχής, Rodopi24, εκτιμά ότι στα τέλη Ιουνίου στη βουλγαρική πλευρά θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής και εκφράζει την ελπίδα να λειτουργήσει το συνοριακό σημείο ελέγχου στις αρχές του φθινοπώρου. Εξηγεί μάλιστα, ότι οι καθυστερήσεις που μεσολάβησαν οφείλονται σε πρόσθετες δραστηριότητες που συμπεριλήφθηκαν στο σημείο.

Όπως ο ίδιος ενημέρωσε, σε αυτή τη φάση εκκρεμούν οι ασφαλτοστρώσεις και στη συνέχεια θα δοθεί βαρύτητα στη διαμόρφωση του κτηριακού, όπου θα στεγαστεί ο τελωνειακός έλεγχος και διοικητικές υπηρεσίες.

Πάντως, ο νομάρχης του Σμόλιαν μεταφέρει την πληροφορία ότι στην ελληνική πλευρά η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί δύο μήνες αργότερα, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα η κατασκευαστική δραστηριότητα ήταν περιορισμένη από ελληνικής πλευράς, αλλά έχει εντατικοποιηθεί. Όπως διευκρινίζει, ένας από τους κύριους λόγους για την καθυστέρηση των Ελλήνων είναι ότι έχουν μια σειρά από βαριές δραστηριότητες και οδογέφυρες, για τις οποίες περιλαμβάνεται πρόσθετος σχεδιασμός.

Όπως υπενθύμισε ο ίδιος από τον κάθετο άξονα θα διέρχονται κάθε τύπου οχήματα μεταφοράς και φορτίου και θα υπάρχουν πέντε σημεία εισόδου-εξόδου εκ των οποίων ένα αποκλειστικά για κυκλοφορία εμπορευμάτων.

Ο κ. Σλάβοφ ενημέρωσε ακόμη ότι από τη βουλγαρική πλευρά έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη στελέχωση του σημείου συνοριακού ελέγχου. Δώδεκα νέοι υπάλληλοι έχουν ήδη διοριστεί από την τελωνειακή υπηρεσία και η συνοριακή αστυνομία διεξάγει διαγωνισμό για 60 νέες θέσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…