Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συζητήσεις για επαναχάραξη των χερσαίων  συνόρων στον Έβρο  

Συζητήσεις για επαναχάραξη των χερσαίων  συνόρων στον Έβρο  

0

Το τουρκικό πρακτορείο «Αναντολού» αναφέρεται στη διμερή συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας, με σκοπό τον επανακαθορισμό των συνόρων λόγω γεωλογικών αλλοιώσεων

 

Εμπειρογνώμονες από Ελλάδα και Τουρκία συναντήθηκαν στις 25-27 Μαΐου στην Αδριανούπολη για την επαναχάραξη των χερσαίων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών στον ποταμό Έβρο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Αναντολού».

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης σε αίθουσα ξενοδοχείου στην Αδριανούπολη, ο  Χακάν Οζντεμίρ, επικεφαλής του Τμήματος Συνόρων του υπουργείου Εξωτερικών, ηγήθηκε της τουρκικής αντιπροσωπείας, και ο Αθανάσιος Λεούσης, επικεφαλής του Αεροναυτικού Τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών, ηγήθηκε της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην επαναχάραξη των συνόρων και στις απόψεις, προσδοκίες και στόχους των μερών σε ζητήματα που σχετίζονται με τα ελληνο-τουρκικά χερσαία σύνορα.

Σημειώνεται ότι το θέμα είχε τεθεί όταν είχαν συλληφθεί οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί στον Έβρο, με τις δύο χώρες να συμφωνούν ότι τα σύνορα πρέπει να επανακαθοριστούν, επειδή έχει μετακινηθεί η κοίτη του Έβρου και έχουν αλλοιωθεί τα αρχικά σύνορα.

Οι επιτροπές, που συζητούν το θέμα, εκτός από πολιτικούς, αποτελούνται και από επιστήμονες (γεωλόγους κτλ.), οι οποίοι εξετάζουν τις αλλαγές του εδάφους, της φοράς των υδάτων κλπ. Με τους δυο στρατιωτικούς ένα από τα προβλήματα που είχαν τεθεί ήταν ότι δεν υπήρχε σαφής οριοθέτηση των συνόρων καθότι ορισμένες λωρίδες γης ήταν από την πλευρά του Έβρου που είναι προς Τουρκία.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…