Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Θράκη την Κυριακή ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Στη Θράκη την Κυριακή ο Τούρκος ΥΠΕΞ

0

Ιδιωτική επίσκεψη του Μεβλούτ Ταβούσογλου στην περιοχή πριν την επίσημη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στην Αθήνα

Από Θράκη θα ξεκινήσεις τελικά την επίσκεψή του στη χώρα μας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα φτάσει στην Ελλάδα την Κυριακή 30 Μαΐου και έχει λάβει άδεια για να περιοδεύσει στη Θράκη.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Θράκη, θέλοντας να σηματοδοτήσει το ισχυρό ενδιαφέρον που δείχνει η Άγκυρα στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας. Η επίσκεψη αυτή του κ. Τσαβούσογλου στη Θράκη χαρακτηρίζεται «ιδιωτική» και με τα έως τώρα δεδομένα δεν προβλέπεται η τουρκική αποστολή να συνοδεύεται από κάποιο μέλος της ελληνικής κυβέρνησης.

Το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα βρίσκεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Νίκου Δένδια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Τούρκου ομολόγου του.

Τη Δευτέρα 31 Μαϊου, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, προγραμματίζονται οι επίσημες συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Mevlüt Çavuşoğlu στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…