Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Σανίδα σωτηρίας « τα μαθητικά δρομολόγια για τους ταξιτζήδες

«Σανίδα σωτηρίας « τα μαθητικά δρομολόγια για τους ταξιτζήδες

0

Πολύ πεσμένη η κίνηση στις μετακινήσεις   – Δύσκολες μέρες για τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ

250 οικογένειες στην Ξάνθη ζουν από το επάγγελμα

 

Περιμένουν να πάρουν την μη επιστρεπτέα από την περιφέρεια

 

 

Τα μαθητικά δρομολόγια είναι η «σανίδα σωτηρίας» για τον κλάδο των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ της Ξάνθης,  που έχει πληγεί πρώτα από την κρίση και στην συνέχεια από την πανδημία σε σημείο που να έρχεται αντιμέτωπος με ολικό αφανισμό.

Δύσκολες μέρες για τους ιδιοκτήτες  ΤΑΞΙ

Πρώτα ήρθε η κρίση που μείωσε κατακόρυφα τις μετακινήσεις και κατά συνέπεια τον κύκλο εργασιών στα ΤΑΞΙ και μόλις που πρόλαβε ένα 4μηνο να ανακάμψει για λίγο η δουλειά ήρθε η πανδημία και έδωσε την χαριστική βολή: «Αν δεν είχαμε τα μαθητικά δρομολόγια δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε. Σ’ αυτά δεν ισχύουν οι περιορισμοί. Μπορούμε να βάζουμε και 4 παιδιά όπως είναι το όριο που ίσχυε από παλιά. Αλλά πελάτες μόνο δύο μπορούμε να βάζουμε στο ΤΑΞΙ. Ζήτησε η Συνομοσπονδία μας  να αρθεί το μέτρο και να αυξηθεί το όριο ατόμων στις μεταφορές αλλά δεν το αποδέχτηκαν», αναφέρει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Eurotaxi , Στέλιος Γουναρίδης, προσθέτοντας ότι έχει ομαλοποιηθεί πλέον το ζήτημα της καταβολής των χρημάτων για τα μαθητικά δρομολόγια που γίνεται από την περιφέρεια ανά τρίμηνο.

Δεν φοβούνται αλλά δεν μετακινούνται

Συνεχίζοντας ο κ. Γουναρίδης ανέφερε πως οι μετακινήσεις είναι πολύ πεσμένες όχι  όμως γιατί υπάρχει φόβος του κόσμου όπως στην αρχή της πανδημίας αλλά επειδή έχει περιοριστεί στα απαραίτητα λόγω οικονομικής στενότητας και τα ΤΑΞΙ δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης. Πρόσθεσε δε πως τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα ασφάλειας και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

 

Περιμένουν να πάρουν την μη επιστρεπτέα από την περιφέρεια ( Άγνωστο πότε!)

Να σημειώσουμε ότι οι οδηγοί ΤΑΞΙ είχαν ενταχθεί στου πληττόμενους ΚΑΔ και έλαβαν 1 – 2 επιστρεπτέες προκαταβολές ενώ έχουν ενταχθεί και στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας της περιφέρειας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει την επιχορήγηση όπως και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι μετά τα όσα συνέβησαν στην ΔΕΣΜ – ΟΣ το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει δραματικά.

250 οικογένειες στην Ξάνθη ζουν από τα ΤΑΞΙ

Στα 160 ανέρχονται τα ΤΑΞΙ σ’ όλο το νομό εκ των οποίων τα 100 στον δήμο της Ξάνθης. Συνολικά 250 οικογένειες τρώνε ψωμί από αυτή την δουλειά: «Ελπίζουμε να ανακάμψει ο κλάδος μας και αυτό θα γίνει όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα και αρχίσουν να δουλεύουν οι επιχειρήσεις», σημειώνει ο κ. Γουναρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…