Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Ρετούς» στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο για να υποδεχθεί ξανά βραδιές πολιτισμού

«Ρετούς» στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο για να υποδεχθεί ξανά βραδιές πολιτισμού

0

Μίνι-ανακαίνιση με βάψιμο, νέα καθίσματα, συντήρηση στα καμαρίνια και αντιολισθητικούς διαδρόμους

 Μεγάλο το ενδιαφέρον για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο για να συμμετάσχει στην επανεκκίνηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

 

Σε διαδικασία μίνι-ανακαίνισης βρίσκεται το υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο, με σκοπό να υποδεχθεί ξανά βραδιές πολιτισμού το φετινό καλοκαίρι. Μετά από μια χρονιά αυτοπεριορισμού και αποκλεισμού δια ζώσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων το Κέντρο Πολιτισμού προχωρά σε συντηρήσεις, προκειμένου να αξιοποιηθεί για καλλιτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες από χθες, Παρασκευή, επιτρέπονται και πάλι, αλλά με περιορισμούς.

Ο χώρος έχει βαφεί, έχουν απομακρυνθεί τα παλιά (και εξαιρετικά άβολα) καθίσματα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τοποθετηθούν νέα. Παράλληλα, συντηρείται ο χώρος της εξέδρας και των καμαρινιών, ενώ όπου απαιτείται γίνεται ανανέωση των ειδών πυροπροστασίας. Παράλληλα, θα τοποθετηθεί αντιολισθητικό υλικό στο χώρο μπροστά στη σκηνή και στους διαδρόμους των καθισμάτων.

«Οι εργασίες ανακαίνισης αναμένεται να διαρκέσουν ακόμη δύο εβδομάδες», σημείωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης, σχολιάζοντας ότι, «οι εργασίες αυτές ήταν απαραίτητες εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί όπως πρέπει, το αμφιθέατρο». Όπως πρόσθεσε: «στόχος μας είναι να συνδράμουμε για να χαρίσουμε στους ξανθιώτες βραδιές διασκέδασης και ψυχαγωγίας που τόσο έχουν λείψει». Μάλιστα, ο κ. Ασκαρίδης μας ενημέρωσε ότι ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις από τοπικά σχήματα, ΔΗΠΕΘΕ και κεντρικές παραγωγές και πρόθεση του Κέντρου Πολιτισμού είναι να μη χαθεί καμία παράσταση ή καλλιτεχνική εκδήλωση από την Ξάνθη.

Ο ίδιος πάντως, πληροφόρησε ότι για του χρόνου θα υπάρξει εκ νέου σχεδιασμός, ώστε να εξεταστεί αν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης και WC, καθώς και άλλων παροχών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…