Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 25 Μαΐου 2021

0

Να σταματήσει
Ακούγεται πλέον όλο και πιο συχνά και έντονα.
Η επιδοματική πολιτική να σταματήσει από την κυβέρνηση. Αυτό το φαινόμενο να υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις επιδομάτων στη χώρα μας, κάπου έχει παρεξηγηθεί.
Για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους έχουν καθιερωθεί απίστευτης επινοητικότητας επιδόματα.
Χρήματα που δίνονται σε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς μάλιστα σοβαρό έλεγχο εάν πρέπει να τα πάρουν, εάν τα δικαιούνται, εάν τ’ αξίζουν πραγματικά.
Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν πολλές μορφές επιδομάτων κι έτσι απολαμβάνουν μια άνετη ζωή χωρίς δουλειά, χωρίς κόπο.
Γ.Δ.


Πληρώνει την τεμπελιά
Ένα μεγάλο πρόβλημα ως γνωστόν έχει δημιουργήσει αυτή η λανθασμένη επιδοματική πολιτική.
Έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό την εργασία των ανθρώπων αυτών στα χωράφια, στη συγκέντρωση της παραγωγής και τις άλλες αγροτικές ανάγκες.
Κι έτσι, υποχρεωτικά εισάγουμε εργάτες γης από άλλες χώρες, ενώ οι δικοί μας ζουν άνετα χωρίς να πηγαίνουν πλέον να δουλέψουν.
Τους οδήγησε στην τεμπελιά όλη αυτή η λανθασμένη συμπεριφορά της πολιτείας. Που πληρώνει την τεμπελιά…
Γ.Δ.


Γεωλογικά Ορυκτά Πετρώματα
Μία σωστή κίνηση πήγε να γίνει, ξεκίνησε με καλές προθέσεις και στη συνέχεια η υπόθεση ναυάγησε όπως πολλές παρόμοιες.
Ο λόγος για να μη σας κρατώ σε αγωνία, η προσφορά Ξανθιώτη της μεγάλης ιδιωτικής συλλογής Ορυκτών Πετρωμάτων.
Γεωλογικά ευρήματα από διάφορες περιοχές της χώρας που ο ιδιοκτήτης τους τα παραχωρούσε, αρκεί να στεγάζονταν και να εκτίθεντο σε ένα χώρο κατάλληλο.
Έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα αυτό ο δήμος Τοπείρου, έγιναν κάποιες επαφές και συζητήσεις, υπήρξε η ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση για μόνιμη έκθεση αλλά τελικά η όλη υπόθεση ναυάγησε οριστικά.
Γ.Δ.


Καλοκαιρινή κανονικότητα
Καμία άσχημη κουβέντα δεν έχουμε για τις… ζέστες.
Μια χαρά κάνουμε που ήρθαν.  Τις υποδεχτήκαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση μάλιστα και θα  τις χαρούμε και απολαύσουμε αναλόγως.
Καλοκαίρι λοιπόν;
Γιατί όχι;  Ο θάλασσες θερμαίνονται σιγά-σιγά, οι παραλίες ετοιμάζονται πυρετωδώς, ξαπλώστρες κι ομπρέλες σε διάταξη, όλα στην σειρά για να υποδεχτούν τους θερινούς κολυμβητές.
Καλοκαιράκι, ζέστες, αναψυκτικά, μπύρες, ελαφριά ρούχα, αναψυκτήρια και ξενύχτια.
Η κανονικότητα που σιγά –σιγά την βρίσκουμε, μας καλεί να την χαρούμε και να την απολαύσουμε.
Γ.Δ.


Ερωτήματα για το ΕΚΑΒ
Από την αρχή μια οφειλόμενη εξήγηση. Το σχόλιο δεν αναιρεί το σημαντικό ρόλο και αποστολή του ΕΚΑΒ. Όμως, υπάρχουν ερωτήματα.
Παγίως, χρόνια πολλά τώρα, το ΕΚΑΒ έχει πρόβλημα προσωπικού. Όλο είναι μειωμένο κι όλο γίνονται προσλήψεις.
Μήπως οι προσλαμβανόμενοι αργότερα με ελαφρά πηδηματάκια μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες;
Και δεν είναι μόνο το προσωπικό. Παγίως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι πως δεν έχουν και αυτοκίνητα, πως είναι χαλασμένα και άλλες δικαιολογίες.
Μα τι τρέχει τελικά;
Κάτι κρύβει όλο αυτό το μυστήριο με το ΕΚΑΒ που έχει καταντήσει ακριβοθώρητο τελικά.
Γ.Δ.


Δύο εορτασμοί
Η επιβολή της καραντίνας για λόγους προστασίας του πληθυσμού στη χώρα, δημιούργησε μια σειρά προβλημάτων στη δημόσια ζωή.
Αναβολές εκδηλώσεων και προγραμματισμών για επετείους.
Με την σταδιακή βελτίωση των εμβολιασμών και την αλλαγή του κλίματος πλέον, κάνουμε μια πρόταση.
Προτείνουμε λοιπόν τόσο ο εορτασμός των 100 χρόνων ελεύθερης ζωής της Ξάνθης να εορταστεί μαζί με την Επέτειο των 200 χρόνων του αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821. Είναι μια ευκαιρία οι εκδηλώσεις που δεν έγιναν να γίνουν τώρα με την παρουσία κόσμου.
Χρονικά τις εκδηλώσεις τοποθετώ για το Φθινόπωρο που θα είναι σίγουρη η ανοσία του πληθυσμού σε μεγάλο βαθμό.
Γ.Δ.


Φυγή προς τα μπρος από τον δήμο Ξάνθης
Οφείλει ο δήμος Ξάνθης να κάνει μια δυναμική «φυγή προς τα μπρος».
Με μικρά και μεγάλα έργα που τα χρειάζεται και τα ζητά η κοινωνία.
Ένα από αυτά, μικρό αλλά σημαντικό διότι έχει σχέση με την ίδια τη ζωή των δημοτών, η προσφορά 14 απινιδωτών. Στην αρχή σε χώρους άθλησης, ανοιχτούς και κλειστούς, και αργότερα σε σημεία στο κέντρο της πόλης.
Υπάρχουν τέτοια μικρά έργα, παρεμβάσεις που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων.
Γ.Δ.


Το είχα προβλέψει
Τολμώ να το πω δημοσίως. Είχα προβλέψει από την αρχή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Κορινθία ποιος θα ήταν ο δράστης. Είχα πει πως είμαι βέβαιος ότι θα πρόκειται για ηλικιωμένο που θα έβαζε φωτιά να κάψει κλαδιά.
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα.
Μάλιστα επισήμανα και την ηλικία του εμπρηστή πως θα είναι γύρω στα 75-80.
Έχει σημασία η ηλικία, θα ρωτήσει κάποιος;  Έχει, απαντώ, διότι στο δικαστήριο που θα πάει μετά από χρόνια, θα απαλλαγεί κατά 90%  ή θα τιμωρηθεί με μικρή ποινή.
Τελευταίο και κρίσιμο. Αρκετοί από αυτούς τους «ηλικιωμένους»   εμπρηστές, όχι σπανίως, αμείβονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά για να «παίξουν» το παιγνίδι της «αμέλειας»  για το κακό που έκαναν.
Γ.Δ.


Έφτασε το  καλοκαίρι
Το καλοκαίρι έκανε την εμφάνιση του θεαματικά στις παραλίες του νομού μας το Σαββατοκύριακο. Ιδιαίτερα στην παραλία Μυρωδάτου την Κυριακή θύμιζε μια τυπική καλοκαιρινή μέρα. Παρότι οι λουόμενοι ήταν λίγοι, η παραλία είχε κόσμο που έκανε ηλιοθεραπεία. Γεμάτες από κόσμο και οι παρακείμενες ψαροταβέρνες. Πολλά ήταν επίσης τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ με Βουλγάρικες πινακίδες.  Δεν πρόλαβε να ανοίξει η Νυμφαία και άρχισαν να κατηφορίζουν οι βούλγαροι τουρίστες. Όλα δείχνουν να επανέρχονται σιγά σιγά στην κανονικότητα. Είναι εμφανής μια χαλάρωση καθώς υπάρχουν πολλοί που δεν φορούν μάσκα αλλά στα μαγαζιά και στα beach bar και στις ταβέρνες τα μέτρα προστασίας τηρούνται .
Άντε και Καλό καλοκαίρι!!!
Μ.Ξ.


Ανοίγει και πάλι το «Πόρτο Άβδηρα» (Τουριστικό)
Θ’ ανοίξει και πάλι το «Πόρτο Άβδηρα»,  το γνωστό ως Τουριστικό στο λιμάνι των Αβδήρων. Όπως μας ανέφερε ο επιχειρηματίας κ. Πέτρος Δασκαλόπουλος κέρδισε την δίκη με την ΕΤΑΔ  και ήδη ξεκίνησε να μεταφέρει τον εξοπλισμό για να ανοίξει μέχρι τέλος του μήνα. Να σημειώσουμε ότι πριν 2 μήνες η ΕΤΑΔ του είχε κάνει έξωση μη ανανεώνοντας τη σύμβαση που έληξε τέλος του χρόνου και δεν παρατάθηκε ούτε λόγω κορωνοϊού ούτε λόγω των προβλημάτων που είχε η προηγούμενη δημοπρασία με υπαιτιότητα της ΕΤΑΔ και που κράτησαν κλειστό για 10 χρόνια το εν λόγω κατάστημα.
Τέλος καλό λοιπόν για ένα θέμα που απασχόλησε πολύ την τοπική κοινωνία.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…