Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 29 Μαΐου 2021

0

Προσοχή στους εράνους για ασθένειες, εγχειρίσεις κλπ

Το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές από τη στήλη για να ενημερώσουμε τους συμπολίτες. Πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διάφορες εκκλήσεις μέσω του Τύπου ή των site και F.b., διαφόρων που ζητούν οικονομική βοήθεια για να κάνουν κάποια δύσκολη εγχείρηση δήθεν το παιδί τους, παραθέτοντας παράλληλα και αριθμούς τραπεζών για να γίνουν οι καταθέσεις εκ μέρους των… θυμάτων.

Έτσι, συγκεντρώνουν χρήματα οι απατεώνες εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία και φιλεσπλαχνία πολλών.

Κόλπα παπατζήδων που δυστυχώς τ’ αφήνει να αναπτύσσονται η αστυνομία η οποία με μια μικρή έρευνα θα αποκάλυπτε αμέσως την κομπίνα και θα την σταματούσε.

Γ.Δ.


Απίστευτο!

Δεν μπορώ να ερμηνεύσω πως ενώ έχει βγει η προκήρυξη από πέρσι τον Ιούνιο για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού 2 ατόμων στο Νοσοκομείο, η προκήρυξη τελικά κρίθηκε άγονη! Κι αυτά γιατί δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιον άνεργο οδηγό.

Δηλαδή, έχουμε μηδενίσει την ανεργία; Δεν υπάρχουν δύο νέοι να πάνε να δουλέψουν στο νοσοκομείο Ξάνθης σαν οδηγοί στο νοσοκομειακό αυτοκίνητο που μένει ακινητοποιημένο από την έλλειψη αυτή;

Θα τρελαθούμε τελικά στον τόπο αυτόν, όπου εδώ κι έναν χρόνο η προκήρυξη του νοσοκομείου μένει στα αζήτητα εκ μέρους των ανέργων.

Και μια ενημέρωση για πιθανούς ενδιαφερόμενους: Η προκήρυξη παραμένει ανοιχτή.

Δηλαδή, όσοι θέλουν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης.

Γ.Δ.


Σημαντικό έργο

Βεβαίως και πρέπει να το χαρακτηρίσω ως ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας στον Κόσυνθο. Και δεν πρόκειται για κανένα έργο μικρό.

Όχι, πρόκειται για έργο ύψους 7,8 εκ. ευρώ. Άρα ιδιαίτερα μεγάλο που θα λύσει μια για πάντα τα προβλήματα στους οικισμούς Βαφέικων, Πηγαδίων, Πολυσίτου και Συδινής.

Πρόκειται πράγματι για τις περιοχές που πλημμυρίζουν εύκολα, που έχουν υποστεί ζημιές κατά το παρελθόν και ίσως οι μοναδικές στο νομό μας με μεγάλο πρόβλημα που πλέον αντιμετωπίζεται οριστικά.

Λοιπόν, το καλό και σωστό να λέγεται για την παρέμβαση της Περιφέρειας.

Γ.Δ.


Αντιδρούν και για πρότυπο ΕΠΑΛ

Σπυριά βγάζουν στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης  μόλις ακούν για Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία! Μαζί του βεβαίως και οι δάσκαλοι που φοβούνται μήπως χάσουν τις οργανικές τους θέσεις. Μετά τις αντιδράσεις για το 17ο  Δημοτικό και το 13ο Νηπιαγωγείο που επιλέχθηκαν να λειτουργήσουν ως Πειραματικό για  την επόμενη χρονιά ξεκινούν νέο …αγώνα και για να μη γίνει Πρότυπο το 1ο ΕΠΑΛ. Βροχή οι ανακοινώσεις  – μανιφέστα που αφορίζουν την «αριστεία» και της προσδίδουν αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά. Κολλημένοι πάντα στις γνωστές αριστερίστικες ιδεοληψίες που έχει ξεπεράσει η κοινωνία και η εποχή.

Μ.Ξ.


Δεν θα ανοίξουν οι Κατασκηνώσεις και φέτος

Για δεύτερη χρονιά κλειστές θα είναι οι κατασκηνώσεις και φέτος λόγω covid. Όπως μάθαμε από την Πρωτοβάθμια Ξάνθης που έχει την αρμοδιότητα της λειτουργίας της κατασκήνωσης στα Άβδηρα, η σχετική εγκύκλιος  από το υπουργείο δεν έχει αποσταλεί στην Διεύθυνση αλλά ούτε και χρήματα για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του χώρου και των κτηρίων καθώς  και η πρόσληψη προσωπικού. Ως εκ τούτου δεν έχουν δοθεί οι προσκλήσεις στα σχολεία για την συμμετοχή των μαθητών.  Υπό κανονικές συνθήκες ήδη όλα αυτά έπρεπε να έχουν γίνει γιατί μέσα Ιουνίου αρχίζει το πρόγραμμα. Έτσι βέβαιο θεωρείται ότι δεν θα ανοίξουν και φέτος. Να σημειώσουμε ότι εκτός της κατασκήνωσης των Αβδήρων λειτουργούσε στο νομό μας  και η κατασκήνωση στην Δρυμιά από την Μητρόπολη. Και γι αυτή όμως ισχύουν τα ίδια.

Άλλη μια χρονιά που ο covid κάνει κουμάντο…

Μ.Ξ.


Μια ιδιαίτερη επίσκεψη

Υπήρχαν πολλών ειδών επισκέψεις μία όμως που θα ζήσουμε την Κυριακή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.

Ξεκινάει ως ιδιωτική και συνεχίζεται ως επίσημη!

Για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο λόγος.

Ως ιδιώτης θα έρθει στη Θράκη (τι επινόηση κι αυτή…)  και αφού φύγει από δω, αμέσως η επίσκεψη θ’ αναβαθμιστεί σε επίσημη!

Αυτά είναι κόλπα της ανατολής όπως τα παλιά ανατολίτικα παζάρια.

Τέλος πάντων. Καλοδεχούμενος ο ιδιώτης κ. Τσαβούσογλου, ελπίζουμε να μην διαταράξει τις καλές σχέσεις που επικρατούν εδώ και τις οποίες βέβαια γνωρίζει γι’αυτό οφείλει να τις προστατεύσει.

Τα υπόλοιπα, με τον πρωθυπουργό και τον Δένδια στην Αθήνα.

Γ.Δ.


Αίσθηση και προβληματισμό

Δύο σχόλια στο φύλλο της Τετάρτης, το πρώτο «και πάλι προσλήψεις» και το δεύτερο «και η ημερομηνία» τάραξαν τα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Ο λόγος και η αιτία το περιεχόμενο των δύο σχολίων, κυρίως του δεύτερου που αναφερόταν και στην ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων εκλογών.

Έσπασαν τα τηλέφωνα λοιπόν από κάθε μορφής ενδιαφερόμενο, ενώ σχολιάστηκαν έντονα…

Εκείνο που προβλημάτισε ήταν το γεγονός της ημερομηνίας των εκλογών, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.

Τέλος πάντων, τα σχόλια συζητήθηκαν, προβλημάτισαν, κάποιους άρεσαν, κάποιους όχι.

Δεν μένει παρά να περιμένουμε να δούμε εάν οι εκτιμήσεις μας ήταν σωστές.

Γ.Δ.


Παρατηρώντας γύρω

Ένας προσεκτικός παρατηρητής των αποφάσεων, ενεργειών και δράσεων της κυβέρνησης άνετα μπορεί να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα.

Προφανώς και δεν διεκδικώ προνόμια πολιτικού αναλυτή ούτε αστρολόγου ή μάντη.

Όμως η παρατήρηση κάθε μέρα των αποφάσεων, εξελίξεων, δηλώσεων, χρόνια πολλά τώρα, μου έχει διδάξει αρκετά πράγματα.

Παρατηρώντας γύρω στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, διαπιστώνει κανείς πως υπάρχουν σημάδια που ερμηνεύοντάς τα σωστά, βγάζεις τα ανάλογα συμπεράσματα.

Εξάλλου, στην Ελλάδα ζούμε, η πολιτική και οι πολιτικοί, διαχρονικά δεν έχουν αλλάξει και ιδιαίτερα.

Γνωρίζοντας το παρελθόν, βγάζεις συμπεράσματα για το μέλλον.

Γ.Δ.


Το σωστό να λέγεται

Δύο θετικές εξελίξεις που τις επισημαίνω και αφορούν αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου της κυβέρνησης (Εργασίας – Κοινωνικών Υποθέσεων).  Πολλά χρόνια από τις στήλες της εφημερίδας τόνιζα πως θα πρέπει ν’ αλλάξει το αναχρονιστικό σύστημα υιοθεσίας παιδιών.

Επιτέλους, μόλις πρόσφατα, έγιναν δύο μεγάλες αλλαγές. Τομές, θα έλεγα. Πρώτα η διαδικασία της υιοθεσίας παιδιού απλοποιήθηκε  και διαρκεί λιγότερο χρόνο.

Δεύτερο, υλοποιείται το σύστημα των ανάδοχων οικογενειών. Ήδη αρκετά παιδιά πανελλαδικά, πηγαίνουν σε οικογένειες κι έτσι φεύγουν από τα ιδρύματα. Μάλιστα με το οικονομικό κίνητρο που δόθηκε, η αναδοχή παιδιών θ’αυξηθεί περισσότερο.

Άραγε, σκέφτομαι, γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να παρθούν κάποιες λογικές αποφάσεις που σε άλλες χώρες χρόνια υλοποιούνται;

Γ.Δ.


Το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα το… ζηλεύουν πολλές χώρες

Στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την προσχώρηση της Ελλάδας στην Ε.Ε. μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της προέδρου της Ε.Ε. Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, στο οποίο αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας που το χαρακτήρισε «από τα πιο αποτελεσματικά στην Ευρώπη», συμπληρώνοντας με έμφαση ότι «οι ελληνικές αρχές οργάνωσαν ένα πρόγραμμα εμβολιασμών που αποτελεί αντικείμενο “φθόνου” από πολλές άλλες χώρες»! Στο θέμα της πανδημίας, εξήρε επίσης την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τονίζοντας πως «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους που προώθησαν την ιδέα να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις, μεταξύ άλλων, για τους εμβολιασμένους πολίτες. Και μπορώ με περηφάνια να πω ότι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό θα τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Ιούνιο» είπε.

Η κυρία Φον ντερ Λάιεν τελειώνοντας συνεχάρη τη χώρα μας για τη διπλή φετινή επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση για την ανεξαρτησία και των 40 χρόνων από τη συμμετοχή της στην ΕΕ και κατέληξε με μνεία στον Κ. Καραμανλή: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο μεγάλος πολιτικός που σχεδίασε την προσχώρηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε πει: “το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην ενσωμάτωση και το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται σε μία ενωμένη Ευρώπη”. Τα λόγια αυτά παραμένουν σήμερα τόσο αληθινά όσο και πριν από 40 χρόνια».


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…