Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προειδοποιεί ότι θα καταγγείλει την ‘ανταρσία’ κάποιων ιερέων ο Μητροπολίτης Δράμας

Προειδοποιεί ότι θα καταγγείλει την ‘ανταρσία’ κάποιων ιερέων ο Μητροπολίτης Δράμας

0

Επειδή δεν τήρησαν τα μέτρα την Ανάσταση, προκαλώντας διχασμό στους πιστούς

Την πρόθεσή του να μεταβεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας, προκειμένου να αναφερθεί σε ενέργειες ιερέων που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία την περίοδο του Πάσχα, εξέφρασε ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, σε δηλώσεις που έκανε κατά την έξοδό του από το εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις δηλώσεις του αρχικά τόνισε πως δεν είχε σκοπό να δημοσιοποιήσει τον εμβολιασμό του, ωστόσο, αποφάσισε να το πράξει, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «αισθάνομαι βάρος στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α ή β ιερωμένου».

Ο κ. Παύλος έκανε λόγο για ανταρσία τεσσάρων- πέντε ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, οι οποίοι δεν ακολούθησαν τα οριζόμενα για την τελετή της Ανάστασης από την Ιερά Σύνοδο, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους πιστούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά.

Να σημειωθεί ότι δικογραφίες για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού σχηματίστηκε σε βάρος έξι ιερέων στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εν λόγω υπεύθυνοι θρησκευτικοί λειτουργοί παραβίασαν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και λειτούργησαν κανονικά τις εκκλησίες τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, μη τηρώντας το προβλεπόμενο λόγω κορωνοϊού ωράριο, που προέβλεπε την τέλεση της ακολουθίας στις 21:00.

Οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…