Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πλιγούρι με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές

Πλιγούρι με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές

1

2  (600γρ.)  φιλέτα κοτόπουλου

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. φιδέ

2 ½ φλ. πλιγούρι

1 φλ. κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη

1 φλ. κίτρινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη

1 φλ. πορτοκαλί γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη

1 φλ. σκουρόχρωμα κολοκυθάκια τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη

1 φλ. 100% φυσικός πολτός ντομάτας

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 κοφτό κουταλάκι μαύρο πιπέρι

1 ½ κουταλάκι αλάτι

7 φλ. νερό ζεστό

γιαούρτι για το σερβίρισμα

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά περίπου. Βάζετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσει, για 7 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύετε για να ψηθεί ομοιόμορφα. Βάζετε το φιδέ και σοτάρετε μέχρι να ξανθύνει, 3-4 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για περίπου 3-4 λεπτά.

Ρίχνετε τον πολτό ντομάτας ανακατεύετε και προσθέτετε το ζωμό, το πιπέρι, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε να κοχλάσει το νερό. Αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτετε το πλιγούρι.  Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το πλιγούρι. Κατά διαστήματα ανακατεύετε το φαγητό. Σερβίρετε με γιαούρτι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…